Vestjyderne smed 4-1-føring, men vandt alligevel i sidste øjeblik

Aalborg Pirates - Esbjerg Energy 4-5 (2-4, 0-0, 2-1) Der var returkamp i Bentax Isarena efter, at Esbjerg Energy havde givet Aalborg Pirates det første nederlag på udebane i Metal Ligaen i denne sæson. Holdene stillede op med stort set samme hold som i aftes, hvor den eneste ændring var hos Esbjerg Energy, der var uden Jannik Christensen, hvor Wiley Sherman overtog hans plads i backpar med Cam Knight.

Hos Pirates var der stadig ingen Martin Lefebvre at spore i defensiven, mens offensivt manglede Martin Højbjerg, Jonathan Brinkman og Daniel Madsen på holdkortet. Og Esbjerg gjorde det igen. Vestjyderne vandt 5-4 og har virkelig meldt sig ind i topkampen nu.

Pirates Support kårede Josh MacDonald som oktober måneds spiller. En måned, hvor MacDonald har fundet nogle af dyder frem, som Pirates havde set i sidste sæson, da han var i SønderjyskE. Det har hjulet en del på MacDonalds spil, at han har fået Thomas Spelling som den ene makker i kæden.

Esbjerg fortsatte fra torsdagens kamp
Esbjerg byggede videre på torsdagens kamp, og de fik en helt perfekt start på kampen, da Adam Cracknell kunne finde Felix Scheel foran mål, hvor Aalborgs defensiv kiggede mere på pucken. Scheel udnyttede muligheden og bragte Esbjerg foran efter bare 19 sekunder.

Et par minutter senere var Esbjerg igen farlige, da Søren Nielsen havde muligheden, men George Sørensen fik vippet skuddet over mål, uden at han helt havde kontrol over, hvor pucken var. Selvsamme Søren Nielsen var mere træfsikker, da han et par minutter senere fik muligheden igen. Denne gang svigtede han ikke og gjorde det til 0-2. Ganske fortjent føring til Esbjerg efter syv minutter.

Aalborg fik chancen i powerplay, da Kirill Kabanov blev ramt af en høj stok, og det var selvsamme Kirill Kabanov, der bragte Aalborg tilbage i kampen, da han var sidste mand på pucken tæt under mål. Målet gav noget liv og gejst til Aalborg, men det tog Esbjerg hurtigt ud af Aalborg igen.

En fejl på blueline satte Aalborg under pres, og det udnyttede Esbjerg til at komme på 1-3. Anders Koch med skuddet fra blueline, der gik hele vejen ind bag George Sørensen.
Aalborg var nærmest statister, da Esbjerg spadserede sig igennem defensiven, og Charles Corcoran kunne let sende pucken i nettet til 1-4. Det lignede en total nedsmeltning for Pirates, hvor der dog var et lille lys for enden af tunnellen, da Sebastian Bergholt driblede ved banden og sendte pucken ind foran mål, hvor Jonas Jakobsen fik bladet på til reducering til 2-4. Vild første periode.

Poleret ishockey blev glemt i omklædningsrummet
Esbjerg startede 2. periode i powerplay, og som udvisningen var ved udløbe, var Christian Wejse tæt på at gøre det til 2-5, men en klasseredning fra George Sørensen holdt Aalborg inde i kampen. Esbjerg havde mulighederne, men Aalborg kom også til et par gode muligheder. Tættest på var Josh MacDonald, da han i to omgange måtte se chancen misset.

Det ændrede kampen, hvor man gik fra det elegante spil, og over til det fysiske spil, hvor der blev sat masser af tacklinger og en masse små nærkampe. Dommerne tillod dog rigtig meget fra begge holds side, og dømte kun de meste nødvendige udvisninger.

Begge hold har vist masser af poleret i løbet af sæsonen, men i 2. perioden vendte det sig til en herrefight, hvor der blev gået til stålet fra begge holds side.

Esbjerg var stadig foran med 2-4 efter 2. periode, hvilket man ikke kunne sætte en finger på.

Comebacket næsten fuldendt
Aalborg kæmpede heroisk i 3. periode, og det virkede underligt, at der var mere i tanken hos Aalborg end hos Esbjerg. Aalborg begyndte i 1. periode at rulle med bare tre kæder, mens Esbjerg kørte på med fire kæder i hele kampen.

Det lugtede af, at man skulle have chancen i powerplay, hvis man skulle tilbage, og på en af de tyndere af udvisninger i kampen, fik Aalborg muligheden. Det var det klassiske opspil med Neill på blueline, der fordelte puckene til begge sider. Til sidst endte den ved Josh MacDonald, der sendte en hård flad aflevering mellem venner og fjender, hvor Pierre-Olivier Morin fik sidste stav på pucken.

Nu var Aalborg kun bagud med et enkelt mål, og man lugtede muligheden for point i en kamp, hvor man ikke havde spillet godt. Man begyndte at sende flere pucke mod Thomas Lillie for at få en returpuck eller lignende, men Kirill Kabanov gjorde, som Thomas Spelling også har gjort det i flere omgange.

Han hamrede pucken fra cirka nul grader og over skulderen på Lillie og op i det fjerneste hjørne. 4-4 og Bentax Isarena kogte trods kun 375 tilskuere, og Esbjerg virkede modløse.

Comebacket blev dog ikke helt fuldendt, da Aalborg kiggede for meget puck i egen zone, og det gav Christian Wejse muligheden for at sende pucken ind i et tomt mål, da ingen havde fokus på ham.

Med et par minutter igen tog Garth Murray sin timeout, og George Sørensen blev hevet ud af målet med det samme. Det gav ikke de store muligheder, og Esbjerg sendte et par gange pucken mod mål, hvor den gled forbi målet. Tiden løb af uret, og Esbjerg kunne tage turen hjem med tre point på kontoen, og dermed lagt sig i baghjulet på Rungsted og Aalborg i toppen af Metal Ligaen.

BILLEDER: SKARPE SKUD fra Rungsted-Herlev Herlev sled og slæbte, Rungsteds powerplay afgjorde kampen