To mål i anden periode var nok for favoritterne i Bitcoin Arena

Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles 2-1 (0-0,2-0,0-1) Rungsted var favorit i aftenens sjællandske opgør mod Herlev, hvor Cristopher Nihlstorp var tilbage i buret for Erik Hjalmarssons mandskab. Morten Jensen sad ude, mens Herlev igen havde Matthias Asperup i andenkæden med Jonsson og Molge. Max Vilstrup og Tobias Ruelykke har endnu ikke fået debut for Herlev, der kom hæderligt – men uden point – fra Bitcoin Arena. Rungsted vandt 2-1.

De første 20 minutter blev uden mål og var gennemgående ganske jævnbyrdige med et par chancer i begge ender. Den største i perioden var til Tim Daly, men også Luis Blak Olsen havde bud efter et føringsmål.

Kampen startede stille, men som kampen skred frem, kom tempoet op, og pasningerne sad bedre.

Rungsteds powerplay ligger solidt på omkring 30 procents udnyttelse i denne sæson, og hjemmeholdet fortsatte effektivt i begyndelsen af anden periode, da Joonas Riekkinen sad ude. Shane Hanna drejede rundt og sendte et trækskud over skulderen på Jidskog.

Rungsted fortsatte i næste powerplay-mulighed. En hurtig og fiks kombination mellem Wideman, Hanna og Rosenthal endte hos sidstnævnte, der sluttede flot af. 2-0 til hjemmeholdet, der nu havde kampen under kontrol.

Gæsterne forsøgte at presse højere og arbejdede forbilledligt, men uden at skabe de store chancer. Omvendt havde Eagles problemer med at tøjle Persson, Olsson, Hardt, der flere gange lagde pres på gæsterne. Ikke yderligere scoringer i anden periode.

Herlev fortsatte det stenhårde arbejde i tredje periode og fik skabt halve chancer mod et Rungsted-hold, der forsøgte at kontrollere kampen hjem. Eagles fik chancer og ramte stolpen med fire minutter tilbage, inden satsningen i slutfasen.

Nichlas Hardt var tæt på at score i tomt bur, men pucken blev lige nøjagtig snuppet før mållinjen. Herlev pressede, men reduceringen kom for sent. Kasper Larsen hamrede en kanon ind med blot otte sekunder igen. For sent for de hårdt kæmpende ørne, mens Rungsted på en stille aften sneg sig til tops med Aalborgs nederlag hjemme mod in mente.