Esbjerg satte fredag aften tre point ind på kontoen og med de vestjyske briller på, så var det måske også det mest positive der var at sige om dén kamp. Aftenens kamp blev således atter en fortælling om et Esbjerg-hold, der gennem mange og lange sekvenser dominerede stort og hvor man vandt skudstatistikken i overlegen stil med hele 36-17. Men vestjyderne fik alt for lidt ud af overtaget og skulle igen bruge alt for mange chancer for at få scoret.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 3–2 (1-0, 0-1, 2-1)

Esbjerg tog fredag aften imod Rødovre hjemme i Granly Hockey Arena. Kampen var den anden mellem de to mandskaber i indeværende sæson og det var gæsterne der havde revanche til gode, da Esbjerg for små tre uger siden vandt med 1-6 i Rødovre.

Til aftenens kamp kunne Rødovre give debut til Lukas Bach Nielsen, men gæsterne måtte til gengæld undvære Johan Lundgren, Alberto Pison og Tristan Lee Juhl Petersen, mens Esbjerg stillede uden Simon Grønvaldt, Victor Sand og Søren Nielsen.

Målmandsduellen stod mellem Christian Elmose og William Rørth.

Esbjerg i teten efter power play-scoring

Vestjyderne kom stormende ned mod gæsternes mål nærmest fra første faceoff, hvor Rødovre mere eller mindre blev blæst omkuld. Efter blot 20 sekunders spil havde Grayson Downing splittet gæsternes defensiv og sat Edgars Kulda op til afslutning tæt under mål. Inden man havde rundet 40 sekunder havde også Tuomas Vartiainen været særdeles tæt på for værterne, da han sendte en lumsk afslutning lige over mål.

Kun et par minutter senere var chancen endnu større til Henrik Mærsk Clausen, der blev sat op til afslutning lige midt i slottet. Men desværre for Esbjerg gik afslutningen lige på William Rørth i gæsternes mål.

Gæsterne fik dog rystet den hæsblæsende Esbjerg-start af sig om man fik sig efterhånden arbejdet ind i kampen. Omkring periodens halvvejsmærke var det således Rødovre, der bød ind med en række gode forsøg.

Efter godt otte minutter var det en frisk aktion fra Jonathan Brinkman Andersen, der var tæt på at give pote for gæsterne. Brinkman trak afslutningen nogle sekunder alt imens han rundede Elmose i Esbjerg-målet. Men desværre for Rødovre, så fik Brinkman ikke løftet pucken tilstrækkeligt i afslutningsøjeblikket.

Miro-Pekka Saarelainen ville også lege med, da han i det 10. minut vristede sig fri af de vestjyske markeringer og kom til frit skud midt i slottet. Allerstørst var chancen dog til Nicklas Jensen, der efter 12 minutters spil fik prikket pucken forbi Oscar Schulze i midtzonen, hvorefter han havde frit løb ned mod Esbjerg-målet, hvor Christian Elmose dog fik lukket af.

Kampens første udvisning tegnede gæsternes Jacob Böll sig for, da han måtte bruge ulovlige midler for at stoppe Tuomas Vartiainen, der var ved at slippe fri foran mål. Esbjerg leverede efterfølgende glimrende overtalsspil og der var da heller ikke gået meget mere end et minut, før vestjyderne havde taget føringen. Tuomas Vartiainen var arkitekten bag scoringen, da han ved mållinjen lavede ”kigge-væk-finten” og sendte en pasning mod fjerneste stolpe, hvor Grayson Downing blot skulle sætte bladet på, for at bringe Esbjerg på 1-0, som forblev stillingen frem til pausesignalet.

Rødovre kunne også i power play

Værterne fik tidligt lagt et solidt pres på gæsterne fra anden periodes indledning. Rødovre haltede bagefter i det meste og som en naturlig konsekvens heraf tilfaldt kampens næste udvisning også gæsterne, da Viktor Bemstrøm måtte til afkøling i et par minutter for en tripping begået i egen zone.

I det efterfølgende power play formåede Esbjerg at holde gæsterne under et vedvarende pres, uden at den helt store åbning indfandt sig. Det gjorde den til gengæld kort tid efter, da gæsterne atter var blevet fuldtallige. Jeff King var her stødt med frem, og modtog en skarp pasning, men afslutningen manglede skarphed og pucken susede forbi den fjerneste opstander.

Efter et par kampes fravær virkede Esbjergs Phillip Schultz særdeles veloplagt denne aften, hvor han især i anden periode leverede flere gode aktioner. Ved to lejligheder fik Schultz eksempelvis snydt en 2-3 modstandere og begge gange var det kun de sidste marginaler der manglede, for at anstrengelserne kastede en Esbjerg-scoring af sig.

Esbjergs første udvisning i kampen faldt 11 minutter inde anden periode, hvor Oscar Schulze måtte i skammekrogen for en slashing. Udvisningen gav Rødovre mulighed for at vise, at de også kunne i overtal. Den svenske back Viktor Bemström tog her sagen i egen hånd, da han trak ned mod faceoff-cirklens top, inden han køligt sendte pucken op over skulderen på Elmose til 1-1. Helt fortjent baseret på spil og chancer var det ikke, men det var til gengæld hamrende effektivt, hvilket Esbjerg-spillerne kunne tage ved lære af.

Esbjerg fik raget yderligere en udvisning til sig mod periodens slutning, men her stod der faktisk Esbjerg på den største chance, da Casey Gilling i undertal slap af sted i et break away-forsøg, hvor den vestjyske skarphed igen udeblev. Dermed 1-1 efter anden periode.

To mål i kampens sidste minut

I tredje periode kastede Esbjerg i lange sekvenser alt frem, mens Rødovre lurede på kontramulighederne. Det ene Esbjerg-angreb efter det andet bølgede ned mod gæsternes mål, mens der til tider blev taget lidt let på de defensive pligter. Et par forsvarskoks gav således gæsterne et par store og unødvendige chancer.

Men der var ingen tvivl om, at Rødovre lugtede blod og at gæsterne i det hele taget begyndte at fornemme, at der godt kunne være noget at komme efter denne aften i Esbjerg.

Vestjyderne forsøgte og forsøgte og man afsluttede på livet løs. Men ofte blev det en kende for forkrampet og egenhændigt. Man savnede det velfungerende kollektiv og det glidende pasningsspil, som vestjyderne tidligere på måneden har vist at de besidder.

Forløsningen kom dog, om end den lod vente på sig. Med fire minutter igen var det den rutinerede Esbjerg-back Jannik Christensen, der på komisk vis sendte vestjyderne i front. Christensen kiksede egentligt sin afslutning fuldstændigt og snublede også i samme forbindelse, men alligevel endte pucken i nettet bag Rørth, vistnok efter at have ramt en Rødovre-spillers benskinne undervejs. Utroligt heldigt udfald for hjemmeholdet.

I den absolutte slutfase forsøgte Magnus Sundquist at spille seks mod fem, men den satsning straffede Esbjergs Grayson Downing, da han fra egen banehalvdel sendte pucken ned i det tomme mål og dermed nettede for anden gang denne aften.

Downings scoring blev dog ikke den sidste i kampen, da Rødovres pres gav pote syv sekunder før slutsignalet, hvor Jonathan Brinkman Andersen scorede til 3-2 efter forarbejde af Frank Gymer.

Herlev slog Hjalmarssons svende for anden gang på stribe 7-0: Aalborg kørte SønderjyskE ud af banen i topkamp