Felix Scheel sikrede Esbjerg en forløsende sejr og alle tre point, da han med sin afgørende scoring godt halvandet minut før tid afgjorde kampen mod Aalborg, der ellers havde indhentet Esbjergs tomålsføring i tredje periode.

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 5–4 (2-1, 1-1, 2-2)

Esbjerg og Aalborg tørnede søndag eftermiddag sammen for tredje gang i indeværende sæson. For godt en måned siden tabte Esbjerg med hele 0-6 på egen is mod nordjyderne, der også sejrede i sæsonens første opgør efter en straffeslagsafgørelse.

Til dagens kamp stillede Aalborg uden Jonas Wilquin, Emil Marcussen og Jakob Jensen, mens Esbjerg måtte undvære Jonas Bjerrum, Oskar Boel og Grayson Downing.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen og Eamon McAdam, og i dag lykkedes det for første gang McAdam og Esbjerg at besejre Aalborg.

Esbjerg kom bedst ud af åbningsperioden

Periodens indledning var præget af meget spil frem og tilbage, uden at det førte de store målchancer med sig. Man skulle således syv minutter ind i perioden, før det begyndte at brænde på. Det var her Esbjergs Felix Scheel, der skar ind i banen og fik testet George Sørensen i gæsternes mål.

Minuttet efter fik værterne hul på bylden og efter 21 kampe uden mål synes Esbjergs canadiske back Jeff King, at have fået hul på bylden. I fredags scorede han således sit første sæsonmål i vestjydernes opgør i Herning, og efter otte minutter af dagens kamp bragte han Esbjerg på 1-0. Canadieren skabte selv chancen og fulgte op med baghånden, som blev brugt til at puffe pucken ind under Sørensen.

Mikkel Højbjerg tegnede sig for gæsternes første store chance, da han efter ti minutter slap alene igennem og fik sendt et nærgående forsøg lige forbi McAdams mål.

Et minuts penge senere kom Esbjerg frem til to store muligheder indenfor få sekunder. Først var Craig Puffer tæt på med en styring tæt under mål og øjeblikket efter brændte Kale Kerbashian en stor chance midt for mål.

Kun ni sekunder efter Kerbashians afbrænder havde Aalborg reduceret til 1-1 efter et kontraangreb, hvor Patrick Bjorkstand sendte Johan Skinnars af sted på et break away-forsøg. Den chance forspildte den svenske målræv ikke, da han med baghånden køligt lagde pucken op i nettaget til 1-1.

Første periodes største brændte chance stod der Jeppe Jul Korsgaard på. Helt fri foran mål formåede Korsgaard dog på en eller anden måde at få sendt pucken over mål.

I modsatte ende var Felix Scheel til gengæld både skarp og hurtig i opfattelsen, da han med 48 sekunder til pausen bragte Esbjerg foran med 2-1. Rasmus Bjerrum forsøgte sig på Sørensen og returen røg lige ud til Scheel, der resolut sendte pucken i nettet. Esbjerg kunne dermed gå til pause oppe med et enkelt mål.

Underholdende og intens anden periode

Esbjergs Jannik Christensen tog kampens første udvisning et minut inde i anden periode, hvor han måtte til afkøling for en høj stav. Det blev dog ikke til nogen åbne power play-muligheder til gæsternes i de efterfølgende to minutter.

En åben mulighed fik gæsterne til gengæld skabt på flotteste vis efter fem minutters spil, hvor en fornem pasning fra Thomas Spelling splittede Esbjergs defensiv og sendte Anders Koch helt fri med McAdam ved fjerneste stolpe. Her svigtede den tidligere Esbjerg-spiller ikke, da han sendte pucken ind under McAdam til 2-2.

Nordjyderne nåede dog kun at glæde sig over reduceringsmålet i et par minutter, da Esbjerg formåede at genetablere føringen små otte minutter inde i perioden. I situationen var det Travis Brown der lagde pucken på mål og Craig Puffer der havde sidste stav på tæt inde under George Sørensens mål.

Eamon McAdam bød ind med et par gode redninger for Esbjerg omkring periodens halvvejsmærke, hvor Jeppe Jul Korsgaard med lidt mere skarphed kunne have bragt balance i regnskabet.

Der blev dog ikke scoret yderligere i anden periode, hvor Esbjerg generelt spillede i højt tempo og hvor der var masser af intensitet og underholdning for de fremmødte i Granly Hockey Arena.

Felix Scheel afgjorde kampen med din anden scoring

Der var action fra første faceoff i tredje periode, hvor Aalborg lagde ud med en offensiv og aggressiv start og formåede at presse Esbjerg langt tilbage i egen zone.

Esbjerg ville dog også stadig lege med og efter et par minutters spil fik vestjyderne tilkendt et straffeslag, som Craig Puffer skulle eksekvere. George Sørensen blev dog den store i duellen med Puffer.

Minuttet efter måtte Sørensen have hjælp fra stolperne, for at forhindre Esbjergs Jeff King i at score.

Julian Jakobsen ramte Felix Scheel i hovedet med sin stav efter fire minutter og måtte indkassere en udvisning herfor. I det efterfølgende power play behøvede Esbjerg kun 18 sekunder, før man havde bragt sig foran med to. Travis Brown tog sagen i egen hånd og hamrede et drøjt slagskud i kassen fra distancen, mens Phillip Schultz arbejdede hårdt inde foran gæsternes mål.

Minuttet efter havde Søren Nielsen i gylden mulighed for at bringe Esbjerg foran med tre, men alene med Sørensen brændte den teknisk velfunderede forward den store chance.

Det var de formentligt ekstra glade for i Aalborg-lejren, da gæsterne efterfølgende nettede to gange på kun godt et minut. Efter en hurtige omstilling sendte Patrick Bjorkstrand Nikolaj Carstensen af sted ned mod Esbjergs mål og så stod der 4-3 på tavlen.

Kort tid efter blev det også 4-4, da Aalborg slog til umiddelbart efter en faceoff. Ian Edmondson lagde pucken på mål og Julian Jakobsen fik den dygtigt styret forbi McAdam. Kampen var igen helt lige og nordjyderne havde nu kampens momentum.

Men trods klart flest afslutninger, så måtte gæsterne se Esbjerg løbe med alle tre point, da Felix Scheel, med sit andet mål i kampen, afgjorde til Esbjergs fordel med 1:38 tilbage på uret. David Madsen skabte chancen efter en omstilling og via Rasmus Bjerrum endte pucken hos Felix Scheel, der med en forløsende scoring sikrede Esbjerg den første sejr i fem kampe.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs SKARPE SKUD: Se billederne fra Esbjerg-Aalborg