25-årige Ryker Killins skifter til det vestjyske

Esbjerg Energy knytter den 25-årige canadiske back Ryker Killins til truppen.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse, hvor Killins præsenteres således: 

- Vi havde planlagt at have tre udenlandske backs i truppen fra sæsonstart, men aftalen med en af vore backs blev annulleret kort før
sæsonstart. Med Ryker Killins mener vi at have tilført truppen ekstra stabilitet og nye kompetencer, for det mangler vi, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Ryker Killins stammer fra byen Wawa i den canadiske provins Ontario. Den lille by med omkring 3.000 indbyggere ligger ved søen Lake Wawa ikke langt fra den amerikansk/canadiske grænse.

- Med signingen af Ryker Killins har vi sikret os en spiller, der er stærk på skøjterne. Han er ikke en traditionel nordamerikansk back med stor fysik. Men på de store europæiske baner er bevægelighed og spilforståelse vigtigere end højde og drøjde, fortsætter den canadiske cheftræner.

Ryker Killins er 175 cm høj og har den ofte eftertragtede højre-fatning på staven.

- Det har været vigtigt for os at finde den rigtige spiller med de rigtige kompetencer og den rigtige personlighed. At vi så samtidigt henter en spiller med højre-fatning på staven, er fint, men de rigtige egenskaber på isen og det rigtige mindset er vigtigere end højre-fatningen, understreger Energy-coachen.

Efter at have spillet college-hockey for Ferris State University i USA opnåede Ryker Killins tre sæsoner i ECHL, hvor den bevægelige canadier opnåede 116 kampe, scorede 14 mål og blev noteret for i alt 52 point for amerikanske klubber.

- 25 år for en ishockeyspiller er en god alder. De har hentet erfaringer som professionelle, men kan stadig blive bedre. Vi søger spillere, der er ambitiøse og gerne vil vise deres værd. Spillere med ambitioner om mere end dansk ishockey.

- Med Ryker Killins mener vi at have fundet en ambitiøs spiller, der vil arbejde hårdt for at vise sit værd på et nyt kontinent. Den slags har vi brug for og samtidigt tror vi, at han mentalt vil passe fint ind i vores trup. Derfor glæder vi os til at se ham i Esbjerg, slutter Jason Jaspers.

Canadieren kommer til Esbjerg i weekenden, og skal derefter have arbejds- og opholdstilladelsen på plads. Det plejer dog at gå ganske hurtigt inde i sæsonen, så mon ikke Killins snart er klar for vestjyderne?


VILD AFTEN I ODENSE: Aalborg vandt 8-5 i fynsk skydetelt OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates