Målene raslede ind i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 5-8 (2-1,2-4,1-3) Sikke en ishockeyaften i Odense. Bulldogs-hjemmekampene beriger lige nu det fynske publikum med størst mulige underholdning, men nøjagtig som i sidste weekend tog fynboerne hjem med tasker uden point.

I aften fik Odense den bedst mulige start på kampen. En åben og jævnbyrdig første periode gav de lige over 1300 tilskuere tre fine scoringer: Lukas Bach Nielsen åbnede med et missil fra højre kant, Julian Jakobsen udlignede på et flot gennemspillet Aalborg-angreb, og Sebastian Ehlers satte 2-1'eren med en knastør afslutning efter sjusket aalborgensisk opspil.

Således syntes alt at rulle den rette vej for Odense, da Sebastian Ehlers blot 12 sekunder inde i anden periode vandt en faceoff, som han hamrede direkte ind på skinnen af Sørensen, som dryppede pucken ud til Virtanen, der blot skulle smide returen ind over stregen. 3-1, og det kogte blandt Bulldogs-fansene.

Dampen gik hurtigt af de fynske kedler igen.

Aalborg fik reduceret og udlignet ved Patrick Bjorkstrand. Først var han på plads med en styring foran mål, og derefter afsluttede han et kontra ved at smadre Anders Kochs kloge droppasning op bag Perhonen til 3-3.

Samme Koch havde alle roller i anden periode. Han fløj rundt, blev udvist et par gange og leverede såmænd også en flot assist til Andersons 3-4-mål ved at vinde en nærkamp ved banden og smart lempe pucken videre til canadieren.

Aalborgs 5-3-mål var det tredje på blot to og et halvt minut. Martin Højbjerg stod fuldstændig blank ved bageste stolpe og scorede uden problemer. Odense spillede ukarakteristisk udisciplineret, og Aalborg var knaldgode til at udnytte mulighederne.

Derefter kom den nye finne hos fynboerne, Tipo Piipponen i hovedrollen. Han reducerede til 4-5, men blev kort efter udsat for et grimt uheld, mens Odense var i undertal.

Martin Højbjerg skød og førte staven så uheldigt igennem, at den endte oppe i øjet på Pipponnen.

Finnen havde det bestemt ikke godt, da han blev eskorteret ud - forhåbentlig slap han billigere, end det umiddelbart så ud til.

4-5 efter en vanvittig midtperiode, men gassen gik af den fynske ballon i de sidste 20 minutter, hvor Odense ikke syntes at have kræfter til et comeback.

Aalborg smed Wild West-attituden væk og ventede kontrolleret på muligheder.

Den første kom efter 45 minutter, da Charlie Curti - han spillede en glimrende kamp - tog et flot træk forbi en fremstormende Odense-spiller og fandt Kabanov på bageste stolpe. 6-4 til nordjyderne, der lagde yderligere til fem minutter senere, da Stephen Anderson blev dobbelt målscorer.

Så var det afgjort, og Perhonen lod sig skifte ud, da han droppede på Kabanovs 4-8-skud.

Sebastian Ehlers lukkede og slukkede for aftenen, da han næsten ud af ingenting fik en løs chance afsluttet med et flot håndledsskud, som Sørensen ikke så skyggen af.

Men der var et godt Ehlers-mål for længst Odense-overskygget af det dårlige defensive arbejde, som fynboerne leverede denne aften, hvor Aalborg fik sat proppen fast i tide og i anden halvdel af kampen havde fin kontrol over begivenhederne.

Det må give masser af selvtillid at vende 1-3 til en 8-5-sejr - og husk også, at Aalborg havde en kvartet af folk ude.

Odense-folkene tog sig til hovederne over Piipponens skade, og fik altså ikke formået at lægge yderligere afstand til kollegerne i den nederste tredjedel af tabellen. Var der et lille håb om Metal Final4, bristede det også for Bulldogs i aften.

OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE Esbjerg henter højrefattet canadisk back