Amerikansk forward lander i Vestjylland

Esbjerg Energy knytter den 28-årige og 185 cm høje amerikanske forward Will Merchant til truppen i den kommende sæson.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse, hvor Merchant præsenteres således: 

- Vi har haft en god dialog og jeg har et godt indtryk af Will. Vi har knyttet en dygtig ”to-vejs-spiller” til truppen, der kan bidrage både i spillet med og uden puck. Han har kompetencer, som er vigtige for os. Fx et godt skøjteløb og et giftigt skud, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi har i de to seneste sæsoner haft spillere, som prægede topscorerlisten i Metal Ligaen. Dem har vi sagt farvel, til flere af. De efterlader et ”hul”, som vi søger at udfylde. Will Merchant er et bud på en spiller, der kan sikre nogle af de point, som vi kunne komme til at mangle.

Will Merchant har spillet i AHL, men har sin primære erfaring fra ECHL. I 325 kampe har amerikaneren her scoret 90 mål og er noteret for 200 point.

- Efter fem gode år i nordamerikansk ishockey har jeg lyst til at prøve noget nyt. At komme til Europa har altid været et mål for mig og tidspunktet passer mig fint. Nu har jeg ikke alene muligheden for at lave det jeg elsker, men også muligheden for at opleve et nyt land, fortæller Will Merchant.

- Jeg søgte et godt match til mig og Metal Ligaen indeholder ikke bare dygtige spillere, men også masser af talent. Jeg tænker, at det vil være et rigtigt godt match for mig og min hurtige spillestil. Jeg søgte et hårdt arbejdende hold, som slås for at vinde mesterskabet og her mener jeg Esbjerg er et perfekt match.

Will Merchant er født i byen Eagan i den amerikanske delstat Minnesota ikke langt fra Saint Paul og Minneapolis. Eagan har godt 66.000 indbyggere.

- Will er en dygtig afslutter der trives foran mål. Han har en god målnæse, og jeg føler mig sikker på, at han nok skal finde vejen til modstandernes netmasker. Han er en klog spiller, som vil passe fint ind på vores hold, så jeg glæder mig til at se ham i den gule trøje, pointerer Energy-coachen.

- Jeg ser Energy, som et stærkt og attraktivt hold, men jeg har også et indtryk af en spændende og fremragende by. Jeg har søgt en by med hockeytradition og med medlevende fans, så tingene ser ud til at passe sammen. Jeg ønsker altid at vinde og vil bidrage til at sikre Esbjerg mesterskabet. Nu glæder jeg mig bare til en dejlig tid i byen, slutter Will Merchant.


25-årige vestjyde forlænger med Energy Herning henter Danmarks banemand fra VM 2018