Også i den kommende sæson er den 25-årige vestjyde Søren Nielsen en del af Esbjerg Energy mandskab.

- Jeg ser frem til en spændende sæson. Når jeg kigger på truppen, er det et hold, med mange spændende spillere. Og så kan jeg jo heller ikke nægte, at jeg meget gerne vil være med til at revanchere vores exit fra semifinaleserien mod Rungsted. Så jeg glæder mig til at komme i gang, understreger Energy-forwarden.

- Når jeg skal sætte målene for den kommende sæson, kan succes jo måles på mange forskellige måder. Vi er vist alle enige om, at vi arbejder for at skaffe guldhjelme til Esbjerg, men personligt har jeg også delmål, som kan bidrage til, at vi som hold når målet om et mesterskab.

Søren Nielsen er født og opvokset i Esbjerg. I karrieren har han repræsenteret Odense Bulldogs og Frederikshavn White Hawks inden han vendte tilbage til Esbjerg.

- Søren har nogle offensive kompetencer, som meget få har, og han er en af Metal Ligaens største profiler. Han er rigtig dygtig med pucken og det er stort set umuligt at forudsige hvilken retning han skøjter i. Det er ret enestående og på niveau med en del NHL-spillere, fortsætter cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Man kan sige, at Søren på visse områder spiller på et niveau, der er for godt til Metal Ligaen. Men det skal videreudvikles, gøres konstant og medbringes også i slutspillet. Det har han arbejdet hårdt på. Han prøvede hårdt og kom frem til mange chancer sidste år, så det er et godt udgangspunkt for den fortsatte udvikling.

Den 183 cm høje forward har spillet 488 kampe i Metal Ligaen, har scoret 99 mål og er noteret for 238 point. Søren Nielsen har spillet 15 landskampe og har repræsenteret sit land ved en U18- og to U20-slutrunder. 

- Det er vigtigt for os hos Esbjerg Energy at udvikle spillere. Konkret i Søren Nielsens tilfælde vil vi gerne bygge videre på styrkesiderne, men vi ønsker også at udvikle spillerens mindre stærke sider. Et eksempel her kunne være defensiven, hvor spillet uden puck tilbage mod eget mål kunne udvikles, understreger Energy-coachen.

- Jason og jeg taler selvfølgeligt løbende sammen. Det er korrekt, at vi har talt om hvordan jeg kan tage mere ansvar i defensiven og komme hurtigere retur i egen zone. Et andet eksempel kunne være, at jeg oftere skal finde den direkte vej til modstanderens mål, bekræfter den kreative center.

- Og så er kammeratskaberne og venskaberne på holdet vigtige for mig. Det var vigtigt, da jeg vendte tilbage til Esbjerg i 2020 og det er det stadig. Her var mange mennesker, der betyder noget for mig. Mange er stadig i Esbjerg, andre er kommet videre til udenlandske klubber, men stedet betyder meget for mig, slutter Søren Nielsen.

 


SønderjyskE-duo rykker tilbage til Nordamerika Esbjerg henter Will Merchant