Det blev 4-1 til gæsterne i Bitcoin Arena efter en skarp og disciplineret indsats af Energy

Esbjerg rejste sig igen denne aften i Bitcoin Arena, hvor gæsterne vandt 4-1 over et hjemmehold, der ellers skulle vinde for at bevare håbet om Metal Final4. Den drøm forsvandt for Rungsted, der må se Odense rende med den sidste plads.

Det var en meget jævnbyrdig første periode i et ganske moderat tempo, hvor Esbjerg satte den eneste scoring i slutningen af perioden.

Det var den varme Grayson Downing, der blev målscorer på David Grubak, der havde hjemmeholdets mål i fravær af Isak Wallin. Downing satte en puck perfekt op i nettaget efter en fin pasning fra Andreas Grundtvig.

Det blev 2-0 til gæsterne, da Philip Schultz udnyttede en returpuck fra David Grubak efter syv minutter af anden periode. Lucas Andersen brændte en friløber, men tog revanche cirka halvvejs i perioden, da han satte pasningen på Matt Pompeis hårde pasning.

Man bemærkede også i anden periode, at både Morten Jensen og Philip Larsen var på plads i et par offensive rush, der er så karakteristisk for begges spillestil.

I tredje periode forsøgte Rungsted at lægge pres på gæsterne, dog uden det store held. Nick Moutrey brød alene igennem, men blev forstyrret i sidste øjeblik. Gustav Green havde frit skud fra ”slottet”, men Mathias Seldrup var i den grad på toppen i aften i Bitcoin Arena sammen med en stærk defensiv og et disciplineret Esbjerg-hold, der leverede en af sæsonens bedste indsatser.

Grubak blev taget ud med 2:26 minutter igen, men Esbjergs Travis Brown benyttede det tomme mål til at studse pucken i nettet til 3-1 i gæsternes favør. Det samme gjorde Juuso Walli kort efter og dermed endte kampen med klare cifre i Energy-favør.

Dermed rykker Esbjerg op på femtepladsen i tabellen og passerer aftenens modstander. Dog for en kamp mere.

Talentfuld teenager får kontrakt med SønderjyskE ODENSE BULLDOGS kvalificeret til Metal Final4