Mikkel Skov har grebet chancen hos SønderjyskE Ishockey, der har belønnet den talentfulde forward med en kontrakt, som løber frem til sommeren 2024.

Hver sæson får en række af talenterne i Vojens Ishockey Klub muligheden for at deltage i sæsonforberedelserne hos SønderjyskE. Det var denne sæson heller ingen undtagelse, og blandt de unge markerede Mikkel Skov sig hurtigt. I træningskampene viste han sig flot frem, og han har spillet fast i Metal Ligaen siden sæsonstarten kun afbrudt af et par kampe misset grundet sygdom.

- Mikkel er et stort talent, som vi ser frem til at udvikle yderligere i det lyseblå miljø. Han kan godt klappe sig selv på skulderen. Mikkel har virkelig grebet chancen, og det er helt fortjent, at han nu belønnes med en kontrakt, siger direktør Klaus Rasmussen i en pressemeddelelse fra klubben. 

Mikkel Skov var kun 16 år, da han scorede i en af træningskampene, og sidste fredag kom han som 17-årig på måltavlen i Metal Ligaen, da SønderjyskE vandt lokalopgøret hos Esbjerg Energy efter overtid. Han er allerede noteret for 13 ligakampe og et mål samt en assist.

Cheftræner og sportschef Mario Simioni er imponeret over den unge spiller, der selvfølgelig også har nogle områder, hvor han skal forbedre sig.

- Han er en meget intelligent spiller, der positionerer sig godt på banen. Han agerer inde på isen, som han har spillet i Metal Ligaen i mange år, og han er altså kun lige blevet 17. Nu gælder det om at bygge videre på talentet. Kan han blive mere eksplosiv i sit skøjteløb og få mere fysik, bliver han kun endnu bedre, udtaler Mario Simioni i rosende vendinger.

Mikkel Skov spillede indtil foråret 2021 i Hvidovre IK. Et efterskoleophold på Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole fik ham til at rykke teltpælene op og søge mod Sønderjylland. Sidste sæson blev det til masser af kampe på VIK’s U20-hold og U17-holdet, som vandt DM-sølv. Nu går han på EUC Syd i Haderslev, hvor han er i gang med grundforløbet. En håndværkeruddannelse er målet, enten elektriker eller VVS’er, men ishockeydrømmen skal også udleves.

- Jeg var tiltrukket af både efterskolen og det professionelle træningsmiljø i Vojens, og det har absolut ikke skuffet mig. Efter året på efterskolen var drømmen at få en kontrakt hos SønderjyskE, og man må sige, at det pludselig er gået meget stærkt. Det er meget stort, at det allerede er lykkedes, og jeg prøver at holde begge ben på jorden og tage en kamp ad gangen, siger Mikkel Skov.


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Rungsted-Esbjerg Esbjerg knuste Rungsteds Metal Final4-håb