Düsseldorf og Köln på den anden side af rød linje i Tyskland i dag

For nostalgikere med hang til tysk Bundesliga-ishockey fra de helt gamle dage, er der masser af hente ved et kig på de modstandere som Esbjerg Energy og Aalborg Pirates møder i eftermiddag.

En af de helt klassiske dueller i tysk ishockey er nemlig slaget mellem Düsseldorf og Köln, som op gennem 80'erne og 90'erne var prægtige scenarier i propfyldte arenaer i Stadion an der Brehmstrasse (Düsseldorf) og Eisstadion an der Lentstrasse (Köln), som med en "blikskurs-agtig" atmosfære - blot med 10.000 tilskuere i stedet for 2300 - satte lyd- og sangniveauet op på et vildt niveau.

I dag spiller begge klubber i multiarenaer og glansen er gået lidt af lokalopgørene, men ikke desto er det for både Esbjerg og Aalborg et ganske ærefuldt job at møde de tyske storheder. 

Både Düsseldorf og Köln missede slutspil i fjor, og ikke mindst Köln har trampet rundt i dårlige resultater de seneste sæsoner. 

Så når Aalborg i eftermiddag i Haie-Zentrum - Kölns træningscenter - dukker op for at spille testkamp, er det mod et meget motiveret Köln-mandskab, der kommer med to sejre i de to første testkampe. Senest blev det 2-1 i overtiden mod Mannheim.

Lad os gætte på, at Aalborg Pirates har fået papirer til nordamerikanerne og derfor spiller med forstærket mandskab i forhold til de to nylige kampe mod Frederikshavn. 

Kampstart klokken 16:30 i Köln. En halv time tidligere spiller Esbjerg mod Düsseldorfer EG i Bremerhaven. Düsseldorf tabte 0-2 mod Iserlohn i gårsdagens semifinale i turneringen i det nordtyske og spiller dermed om tredjepladsen med Esbjerg, der tabte 2-6 til hjemmeholdet. 

Düsseldorf havde sidste sæson Mathias From og Nicholas B. Jensen på holdet, men er i denne sæson uden dansk islæt. Klubben leder også efter storheden igen og misser slutspillet stort set hver anden sæson i snit. 

 


STREAM: Herlev-Västerviks IK Odense vandt i straffeslag i Vojens