Første "klassiker" i denne pre-season spilles i Esbjerg i aften

Herning er "ude af hjemmebanen" for øjeblikket, for i midtjydernes arena spilles VM for kvinder, og derfor er der ikke plads til træningskampe i Kvik Hockey Arena.

Blue Fox befinder sig derfor på en mindre jysk turné, der gik over Vojens tidligere på ugen og altså nu rammer Esbjerg. 

Og med en uge til sæsonstart i Odense er det vel på tide, at Herning efter nederlag til Odense og SønderjyskE får tanket selvtillid, inden det, der ser ud til at blive en vanskelig omgang mod fynboerne, der synes at se toptunede ud frem mod sæsonstart.

Herning var uden målmand Mac Carruth for nylig i Vojens, hvor de to backer Simo-Pekka Riitola og Patrick Madsen også manglede. De har endnu ikke været i aktion her frem mod sæsonstart. Til gengæld var der debut til Phil Marinaccio, som vi kender fra tidligere tider i SønderjyskE.

Marinaccio var i sin hidtil eneste sæson i Metal Ligaen meget stærk, når han var på toppen, men det kneb dog med stabiliteten i perioder for den teknisk stærke canadier. 

Esbjerg Energy kommer fra 3-2 over Odense tirsdag aften, hvor Søren Nielsen og Philip Schultz var de mest fremtrædende spillere hos vestjyderne. Også Christian Elmose i buret stod godt, og han kan måske snuppe en god del minutter fra Mathias Seldrup i den kommende sæson. Elmose har allerede vist fornuftige Metal Liga-takter i tidligere sæsoner. 


Aalborg tester mod stærke norske modstandere Tingsryd er på "turné" på Sjælland, møder Herlev i aften