Uden de store problemer tog Esbjerg en 4-1 sejr i Vendsyssel, og har nu bragt sig i spidsen af serien mellem de to havnebyer.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Esbjerg tog den udesejr de var pisket til i serien, og kan nu selv afgøre tingene på egen is. Hjemmebanefordelen er sat i vestjydernes egne hænder, og det var fortjent efter i aften, hvor holdet var klasser bedre end et modløst Frederikshavn hold, der savnede idé og kvalitet. 4-1 vandt Esbjerg, og serien står nu 2-1 til vestjyderne.

Havde man sat næsen op efter det samme kavaleri af indbyrdes infights som i søndags, så blev man skuffet i indledningen af aftenens tredje kvartfinaleopgør. Det var ikke til at se det var samme to hold på isen, for man havde lagt en alvorlig dæmper på intensiteten. Publikum var heller ikke oppe at ringe, så det mindede bestemt ikke om slutspil i de første tyve minutter i Frederikshavn.

På isen var det heller ikke alverdens med chancer vi blev budt. Rasmus Bjerrum og Craig Puffer havde et par for vestjyderne.  Lucas Andersen og Radim Piroutek var tæt på for hjemmeholdet, men begge gange stod Lillie i vejen. Der var også to powerplay muligheder til hjemmeholdet, men det ene var nærmest dårligere end det andet.

Man havde nærmest indstillet sig på en 0-0 efter første periode, men i det sidste minut gik der mål i den i Nordjyske Bank Arena. Først var det hjemmeholdet der udnyttede stor panik nede ved Thomas Lillie. Pucken hoppede og dansede på stregen flere gange, og pludselig var der en åbning til Thomas Søndergaard, der bragte ekstase i hjemmepublikummet. Gæsternes Sune Hjulmand var rasende, og det gik ud over den ene hoveddommer. Hvad han var rasende over vides ikke, men målet blev i hvert fald korrekt godkendt.

Men 31 sekunder senere var han glad igen den kære Hjulmand. Esbjerg slog en perfekt kontra, og Jeffrey King stod klar ved bagerste stolpe, da Oliver Kjær fandt ham. Ingen chance for Galansky, og jubel hos den blot ene Esbjerg fan der havde taget turen til Vendsyssel.

Han fik mere at juble over i en ellers rodet anden periode. Pasningerne lå sjældent rigtigt, og det var generelt en søvndyssende affære det vi blev budt. Måske vi også havde været godt vant i de to første kampe, men det var virkelig ikke slutspil værdigt. Heller ikke på tilskuerpladserne var der gang i den, og selvom de mest engagerede høge-supportere forsøgte at pifte når Felix Scheel havde pucken, så lykkedes den del heller ikke.

Esbjerg scorede to gange i den midterste periode. Travis Brown var manden bag føringsmålet, da hjemmeholdet i spil fire mod fire, blev fanget med tre i Esbjerg zonen. Hurtig og konsekvent kontra af vestjyderne, og sikker scoring af Brown.

Fem minutter senere skulle Niklas Pavel lege politibetjent for hjemmeholdet, der i forvejen havde en spiller udvist. Han nedlagde Felix Scheel, og da de begge lå ned, slog han lige esbjerggenseren et par gange. Tåbelig udvisning af svenskeren, og nu halvandet minut med to spillere i overtal for gæsterne. Det udnyttede de forbilledligt, da Grayson Downing listede pucken det sidste stykke over stregen. To-måls føring til vestjyderne, som holdt indtil periodens udløb.

Kasper Degn og Henrik Christiansen havde et stort arbejde at gøre i omklædningsrummet i pausen, for det var et Frederikshavn hold uden idé i tanke og handling. Var der træthed at spore allerede i tredje kvartfinale? Det virkede sådan, hvis man så på de første to perioder, i hvert fald.

De kom ud med lidt mere desperation i tredje periode, og det blev også til enkelte store chancer. Räsänen var tæt på at overliste Lillie, der lidt heldigt fik pucken sendt over mål. Lucas Andersen havde også en stor mulighed, men her hev Lillie en pragtredning ud af ærmet.

Med otte minutter igen fik vi lidt af det dramatik vi havde forventet. Ugens mest forhadte mand i Esbjerg, Eemeli Räsänen sendte Ryker Killins til tælling, og han måtte hjælpes ud. Dommerne voterede, og ingen straf til den finske høge-back.

Med fire minutter igen blev Esbjerg ramt af en udvisning. Sidste mulighed til hjemmeholdet, der samtidig tog Galansky ud for at spille seks mod fire. Det var Esbjerg der var mest farlige, og flere gange måtte backerne fra hjemmeholdet agere keeper.

De kunne dog ikke forhindre Felix Scheel i at gøre det til 4-1 i det tomme bur, og så var der i hvert fald ingen rest af tvivl tilbage om hvem der tog 2-1 føringen i serien.

Næste agt er fredag aften, hvor Granly Hockey Arena står klar klokken 18:00.

Effektive Rungsted slog til i Herning OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy