Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Det syder og bobler i serien mellem Frederikshavn og Esbjerg, der allerede nu har tegningen til at blive noget, der ligner en duel, vi kommer til at huske.

Og vi husker ligeledes, at de to mandskaber har været ude i en afgørende kamp (fem eller syv) hver eneste gang, de hidtil er tørner sammen i slutspillet. 

Vi husker også en første kamp, hvor et sprudlende Frederikshavn-hold med ny træner satte Esbjerg på plads, og hvor Eemeli Räsänens tackling på Valdemar Ahlberg bragte sindene i kog hos vestjyderne. Frederikshavn endte med at vinde 4-2 og lignede et hold med et nyt look.

Men vi husker også, hvordan Esbjerg kom hidsigt ud til kampen i søndags og med meget hårdt fysisk arbejde fik malet gæsterne ned på jorden og vandt med sikre 3-0. Thomas Lillie kom ind i stedet for Eamon McAdam og stod bundsolidt og på den måde fik Esbjerg altså udlignet.

Derfor virker kampen i aften som en fuldstændig åben bog. Ingen af de to hold tænker vel at omstille frygtelig meget i opstillingen. 

Spørgsmålet er, hvordan både Frederikshavn og Esbjerg kommer ind til kampen rent taktisk. Er det vestjysk fysik, der spilles med igen? Eller mere forsigtigt? Tør Frederikshavn angribe med fuld fart eller får vi en stillingskrig?

Det forventer vi: Buddet herfra lyder på et tæt fysisk slag, som sagtens kan ende i overtid. Klassikeren med at det første mål er uhyre vigtigt, tæller i den grad også i dag. 

Hold øje med: Målmandsspillet bliver af største vigtighed i dag. Mon ikke Lillie og Galansky får genvalg? Fremme har vi set Grayson Downing og Christopher Frederiksen dominere. Fortsætter de eller tager andre over?

Statistikken: Grayson Downing har været flyvende siden han kom tilbage og har været med i fire af Esbjergs fem mål i serien (3+1). Frederikshavn søger efter mål og oplæg fra en mand som Jesper Jensen, der må ligge mere slutspilspotentiale gemt i ham. 

Skader/karantæner: Frederikshavn manglede Lucas Andersen til kamp to, mens Esbjerg måtte undvære Oscar Schulze, Valdemar Ahlberg, Andreas Grundtvig og Henrik Mærsk Clausen senest. 


Esbjerg tog hjemmebanefordelen OPTAKT: Herning Blue Fox-Rungsted Seier Capital