Jason Jaspers blev smånervøs, da Frederikshavn udlignede i søndagens kvartfinale

Esbjerg dominerede totalt i de første 40 minutter i kampen i Nordjyske Bank Arena i går.

Med tungt pres gjorde vestjyderne livet svært for et uinspireret frederikshavner-hold, der var heldigt med kun at være bagud 1-2 efter de to første perioder. Men White Hawks udlignede altså til 2-2 med et kvarter igen, og så var kampen - trods ujævnheden i overtaget og spillet - fuldstændig lige igen. Og Esbjerg-træner Jason Jaspers begyndte at gruble.

- Jeg stod og tænkte: Var det virkelig en af den slags dage, hvor det bare ikke skal være for os? Vi havde spillet en af sæsonens bedste kampe og vi kontrollerede virkelig kampen. Pludselig var den 2-2. Men jeg må give al mulig kredit til drengene. De fortsatte med at rulle på og holdt koncentration, også da vi fik en mulighed i powerplay. Og så lykkedes det alligevel at vinde. Det var en vores bedste præstationer længe, konstaterede Jaspers overfor Metalligaen.dk efter de 60 minutter. 

Esbjerg havde succes med at lægge tryk på hjemmeholdet i det meste af kampen. Taktisk stærkt arbejde før kvartfinalen eller hvad mente Jaspers?

- Det er den slags ishockey, vi har spillet det meste af sæsonen, og den slags ishockey, vi gerne vil spille. Hele tiden pres på modstanderen og med en ambition om at diktere spillet og sætte et højt tempo. Vi er glade for at være foran 2-0, men vi ved også, at Frederikshavn er et farligt hold. De kommer og spiller deres bedste på tirsdag. Forhåbentlig kan vi få et par friske folk ind til de kommende kampe, og skal vi holde vores playoff-mentalitet. Gutterne skal have lov til at nyde sejren en enkelt dag (søndag), og så er det videre til næste kamp, lød det fra Jason Jaspers efter kampen i Frederikshavn. 

Med friske folk mente Jaspers med sikkerhed en eller flere af de tre backer, der sad ude søndag. Både Jannik Christensen, Cam Knight og Jeppe Vinther var således fraværende i Frederikshavn. De to sidstnævnte har endnu ikke spillet i slutspillet. 


ODENSE SKAL HAVE NY TRÆNER: Samarbejdet med Lefebvre ophører Marcus Olssons arm: Endnu ikke nogen afklaring