Esbjerg tog pointene på en aften hvor Herning ikke kunne få spillet til at fungere. Daniel Nielsen udgik med en skade i 1-3 nederlaget.

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Der var lagt op til en herlig hockey aften da de to gamle ærkerivaler for første gang i denne sæson krydsede klinger.

Herning mod Esbjerg, det smager altid specielt i Midtjylland.

Thomas Andersen var første mand til at byde ind på en scoring. En håndledsskud kort efter blå linje voldte Thomas Lillie så store problemer, at han kunne takke sin stolpe for at hindre en tidlig Herning-føring.

Også Reid McNeill kom frem til en stor chance tidligt i kampen, men der var ikke meget snert over afslutningen fra den defensive canadier.

Fint med tempo i kampen, og nu også med gæsterne i den målsøgende rolle. Felix Scheel opsnappede en defensiv fejl fra Herning, og så måtte Simon Nielsen sende en venlig hilsen til overliggeren.

Gæsterne kom også i front. Simon Grønvaldt sendte et fladt skud mellem venner og fjender, og den puck fik lov at gå hele vejen i mål.

Ny fejl i rævenes defensiv, og ny stor chance til gæsterne. Rasmus Nielsen kastede sig heroisk ned og fik blokeret pucken, men Herning burde være advaret på dette tidspunkt. Sune Hjulmand var manden med chancen.

Stængerne på målet havde i det hele taget en travl første periode. Også et skud fra blå signeret Jannik Christensen fremtvang den uimeskendelige lyd af et stolpeskud.

Herning rokerede en smule om i kæderne mod slutningen af perioden, og det gav en smule mere offensiv pondus. Gæsterne førte dog fortjent nok ved pausen.

Sen udligning

I Esbjerg-lejren havde man formentligt ikke brugt pausen på at diskutere de store ændringer, men i rævenes boks måtte der være fokus på at undgå de dumme pucktab.

De to hold kom hver især frem til sporadiske chancer, men ingen af de to hold synes at kunne blive det dominerende af slagsen. Herning kunne dog i mindre grad være tilfredse med udviklingen end gæsterne.

Charlie Corcoran havde en kæmpe chance da gæsterne vandt en duel i hjørnet, men selvom Simon Nielsen nåede ned burde han have fordoblet føringen. Stor redning fra Nielsen dog.

Morten Poulsen havde et skud der kun akkurat sneg sig uden om stolpen, og i den anden ende var det især Brady Shaw der voldte problemer for den midtjyske defensiv,

Bemærkelsesværdigt at kampen endnu ikke havde budt på en eneste udvisning, men det lavede gæsterne om på  kort før pausen. Den situation udnyttede Herning klinisk. Mathias Bau fandt med en hård pasning bladet på Morten Poulsen som med baghånden styrede pucken i kassen. 1-1.

Charlie Corcoran tog en tåbelig udvisning netop som perioden udløb. Han gjorde ikke meget for at undgå en kulmination med Simon Nielsen, og derfor kunne Blue Fox starte tredje periode i overtal.

Kaptajnen udgik i Herning-deroute

Selvom Herning startede i powerplay var det alligevel Esbjerg som kunne bringe sig i front på ny. Craig Puffer  strøg alene igennem og listede pucken under Nielsen.

Næppe den start på perioden man havde drømt om på lægterne, men Herning måtte tilbage i arbejdstøjet. Ondt blev værre for Herning der måtte se en uheldig Daniel Nielsen forlade kampen med noget der lignede en rygskade.

Ny udvisning til gæsterne, og kærkommen mulighed for hjemmeholdet. Ud fra spillet var Blue Fox stadig rystede over  den seneste gang i powerplay - i hvert fald var der meget tilbage at ønske for Ben Cooper og Co.

Midtjyderne fik en ny chance i netop powerplay kort efter, og Mark MacMillan sendte en puck på stolpen.  Vestjyderne kunne med mindre end 10 minutter tilbage afprøve deres powerplay for første gang.

Herning klarede uden de store problemer frisag, men rævene måtte sande, at tiden begyndte at blive kritisk.

Særligt med henblik på de få åbne chancer værterne havde skabt, men Markus Jensen havde alligevel en fin aflsutning med lidt over to minutter tilbage.

Reid McNeill tog en frustrationsudvisning, og Hernings chancer ebbede ud i sandet. Esbjerg vandt på en aften hvor de koldt, kynisk og taktisk stærkt straffede et Herning-hold, der ikke ramte dagen.

Charlie Corcoran kunne lukke og slukke med sin scoring efter Herning i fem mod tre blev spillet tynde.

Aalborg sejrede i dramatisk lokalopgør JONAS BRØNDBERG-DEBUT for Aalborg i aften