Piraterne tog alle tre point i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Et fremragende lokalopgør i det nordjyske endte med en sejr til gæsterne fra Aalborg, der for anden gang i sæsonen fik ram på lokalrivalerne. Det blev 2-1 til piraterne, i en kamp hvor de var marginalt bedre end hjemmeholdet.

Det var gæsterne fra Aalborg der buldrede på fra første sekund. Den lange kamppause så ikke ud til at de lige skulle have rystet af sig, for de kom med alt hvad de havde, anført af en stærkt spillende russer Kirill Kabanov. Det kastede ikke mål af sig i en første periode, hvor drengene fra Nordens Paris havde fuldstændig hjemmeholdet spillet i bund de første 5-7 minutter.

Det store momentum drog piraterne ikke kapital af, og det endda selvom Panelin Borg havde gæsternes største chance alene mod Seldrup. Høge-keeperen var vågen og reddede i flot stil.

Hjemmeholdet åd sig ind i opgøret, og godt midtvejs var det deres tur til at få sat spillet godt op i piraternes zone. Nu var billedet omvendt, og høgene fik virkelig bidt sig fast. Thomas Søndergaard havde en stor chance, men George Sørensen hev en pragtredning op af ærmet.

Godt seks minutter før periodens udløb var det så Lucas Andersen der perfekt tog en pasning med sig fra blue-line, og med to hurtige træk fik han vristet sig fri, og sendt pucken ind bag en chanceløs Pirates keeper. 1-0 til White Hawks, som kort efter var tæt på 2-0, da Brock Beukeboom ramte stolpen på et slagskud.

Samme Bekeboom var tæt på at være skyld i en scoring den anden vej, straks fra anden periodes start. En fejlpasning af de store, og så var Morin millimeter fra at bringe balance i regnskabet. Gæsterne var bedst i anden periode, og det også takket være tre udvisninger til hjemmeholdet.

Vendelboerne rasede mod dommerne i alle tre tilfælde, og det skal da også siges at det var i den tynde ende alle tre, hvis man ser på den linje der blev lagt i første periode. Mange mishagsytringer mode de fire i sort, og det blev ikke mindre da piraterne udlignede i det første powerplay de havde. Efter et udskiftningskoks af hjemmeholdet, efterlod det fire røde fri mod mål, efter en fornem pasning fra keeper George Sørensen. Det var ren ”Barcelona” og sikker scoring af Mikkel Højbjerg, efter fornemt og hurtigt spil der satte Seldrup til vægs.

Raseriet fortsatte mod dommerne, men nu var det så gæsternes tur kort efter. Scoring til 1-2 i nyt powerplay, og kæmpe jubel i gæsternes boks. Dommerne godkende scoringen, men den blev tjekket efter. Det resulterede i en annullering af scoringen, og så var Garth Murray og den øvrige Aalborg stab i vilde protester mod dommerne. Drama for alle pengene, i en ganske fin stemningsfuld hal, til trods for de blot 375 tilskuere til lokalbraget.

Stillingen 1-1 efter 40 minutters fremragende ishockey med god tempo på drengen.

Der var mange profiler i aftenens lokalbrag, som vel nok er det største i dansk ishockey. Det mener de i hvert fald i Nordjylland, og kvaliteten i aftenens opgør var bestemt også ganske opløftende. Det var et topopgør værdigt, hvor Kirill Kabanov og Gorm Topholt nok kommer til at slås om titlen som isens bedste spiller. De har hver deres kvaliteter, og i aften var de en nydelse på hver deres måde.

Giga chance til Jesper Jensen få minutter inde i tredje periode. Desværre for ham og høgene røg pucken over mål. Zlatan havde indtil da været ret anonym i kampen, og manglede måske sin legekammerat Bumagin der ikke deltog i kampen. Det er uvist om russeren døjer med en skade eller sygdom, men han var ikke at se i Nordjyske Bank Arena denne fredag aften.

Med 12 minutter igen havde gæsterne deres første mulighed i tredje periode. Den var de ikke sene til at udnytte, da Mathias Mølgaard mistede pucken i egen zone til Kabanov. Han sendte den videre til Morin, og så var det 1-2 til piraterne.

Det bølgede fint frem og tilbage mod slutningen af opgøret. Kyle Hope tæt på fire minutter før tid, men afslutningen strøg lige over George Sørensens mål. Og der var tænding på til sidst, og to bokse der var godt oppe at køre over dommerne. Hvert hold fik en udvisning mod slutningen, og der var nerve, spænding, intensitet og dramatik som det skal være når de to hold mødes.

Det blev ikke til flere scoringer, og hermed kunne gæsterne tage den korte bustur hjem til Aalborg med alle tre point.