Et mål i hver periode var nok for hjemmeholdet i Frøs Arena

SønderjyskE-Herlev Eagles 3-0 (1-0,1-0,1-0)

Herlev Eagles gæstede fredag aften SønderjyskE.

Sidste sæson bød de indbyrdes opgør på lutter udesejre, men i aften brød hjemmeholdet den stime, da de sejrede 3-0 og dermed fordoblede afstanden i tabellen til aftenens modstander.

Første periode var med SønderjyskE i mest puckbesiddelse, men hvor Herlev også var farlige på deres omstillinger.

Allerede i første minut bed gæsterne fra sig, men Henriksen var på mærkerne i to omgange, da Magnus Molge forsøgte sig.

Hjemmeholdet var dog ikke lang tid om at slå tilbage, og det med mere succes.

Unge Andreas Holzmann trykkede af og med en mindre afretning på vejen, strøg pucken i netmaskerne. Første mål af ungdomslandsholds-backen og Martin Eskildsen sikrede sig hurtigt pucken til talentfulde Holzmann.

Kort efter var Harms tæt på at fordoble føringen. Smart brugte han bagsiden af målet til at snøre modstanderen, men baghåndsafslutningen fandt desværre for amerikaneren ikke vej til målet.

Knapt midtvejs i perioden, viste Prapavessis fornemt overblik, da han spillede Steffen Frank fri.

Jidskog klarede forsøget og på riposten blev Cam Brown generet tilstrækkelig meget til at pucken passerede forbi mål.

Herlev var imidlertid på ingen måde ude af kampen og såvel Lindqvist Hansen som Filip Owesson var tæt på at kvittere hjemmeholdets føring i sidste halvdel af perioden.

Det blev dog ved 1-0 efter tyve minutters intens og tempofyldt hockey.

SønderjyskE startede anden periode en mand i overtal, men ingen snert over powerplayspillet.

I stedet var Lindqvist Hansen tæt på at snige pucken ind bag Henriksen i fem mod fem.

Der var mindre fart over spillet end i første periode og specielt hjemmeholdet virkede til at være gået et gear ned i periodens indledende fase.

Midtvejs i perioden var Prapavessis endnu engang mand for en skarp pasning.

Han sendte Steffen Frank alene afsted mod Jidskog, men den lange forward måtte se sin afslutning prelle af på tværstangen.

En udvisning til hvert hold gav spil fire mod fire, og her fandt hjemmeholdet mere tempo i spillet igen.

Flotte kombinationer gav en kæmpe chance til Brown, der på forunderlig vis misbrugte det store tilbud.

Mens Cam Brown fortsat ærgrede sig på bænken, kunne han til gengæld se William Boysen køre den direkte vej mod mål og iskoldt ligge pucken mellem benene på Jidskog, 2-0.

Hos gæsterne bød flere spillere ind på en reducering.

Lindqvist var en konstant uro i værternes bagerste rækker og i flere omgange fyrede Edstrøm et projektil af fra blue Line, men Henriksen agerede sprællemand på stregen.

Derfor blev det ved 2-0 efter fyrre minutter. Det kunne Mads Eller heller ikke ændre på, da han kort før pausen brændte sin friløber efter endnu en fabelagtig pasning fra Prapavessis.

I samme situation blev Daniel Baastrup Andersen skadet og måtte hjælpes ud af isen.

Sønderjyderne fik muligheden i fire minutter i fem mod fire fra starten af tredje periode, da Owesson sad ude for en høj stok på Daniel Galbraith.

Der var igen ikke videre imponerende, hvad værterne satte sammen i overtal.

Men ud af det blå kom 3-0 scoringen.

Henriksen satte spillet igen, Vedel satte fart, passede til Eskildsen, der uden tøven hamrede pucken ind bag Jidskog.

Det lignede afgørelsen, omend hjemmeholdet sidste sæson flere gange formåede at formøble sikre føringer mod netop Herlev.

Gæsterne gjorde det svært sig selv med flere udvisninger.

Steffen Frank var tæt på at udnytte et af de deraf følgende power play, men overordnet set lod hjemmeholdets overtalsspil meget tilbage at ønske denne aften.

Lindqvist Hansen var nærmest en enmandshær for Herlev og også ham der med fem minutter igen var tæt på at bringe bare en smule spænding ind i kampen, men Henriksen var uovervindelig.

I de døende sekunder var Cam Brown millimeter fra en 4-0 scoring men der kom ikke flere scoringer og sønderjyderne kunne trække sig tilbage med en 3-0 gevinst.

Set over hele kampen var det ganske fortjent, SønderjyskE rendte med alle tre point.

De havde, ikke i mindst i fem mod fem, det mest sammenhængende spil og viste de bedste takter i størstedelen af matchen.

Nicolaj Henriksen stod blændende og krydsede tilmed indsatsen med en assist på 3-0 målet.

Matt Prapavessis var sammen med Yannik Vedel og Steffen Frank blandt de andre hovedrolle indehavere hos sønderjyderne i aften.

Herlev gjorde det i perioder godt, og havde flere giftige omstillinger, men for meget lå på skuldrene af Alexander Lindqvist Hansen og så spændte gæsternes manglende disciplin også ben for muligheden for at spille sig til point i Vojens.

8-2 til Rungsted: Ny målfest mod chanceløse fynboer Aalborg sejrede i dramatisk lokalopgør