White Hawks forsøgte ihærdigt comeback, men nåede aldrig op på siden af gæsterne

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 3-4 (0-3, 1-0, 2-1) Flere steder på de sociale medier har der været snakket om krise i Frederikshavn, og at dømme efter første periode kunne det godt ligne der var noget om snakken. Men holdets flotte indsats i de to sidste perioder må dog mane den krise til isen, for her var der bestemt ild i øjnene på holdet. Det også selvom det i sidste ende blev til nederlag i aften, hvilket den katastrofale første periode var skyld i.

White Hawks situation for tiden sagde det nemlig meget godt i første periode, hvor holdet til tider var fuldstændig udspillet, af et Esbjerg-mandskab, der gjorde som det passede det. 0-3 var nådigt sluppet for høgene efter 20 minutter, og der var intet lyspunkt overhovedet at se, hvis man var fan af de hvide.

Tre Esbjerg-scoringer på godt fem minutter, startende midtvejs i perioden, og Mathias Seldrup var solgt af sit passive forsvar foran sig. Brady Shaw tog selv pucken med ind over blå linje, og løb fra Jesper Jensen, for at smide pucken ind bag vendelboernes keeper.

Scoringen til 2-0 kom ved Craig Puffer, der tog chancen og skød pucken mellem benene på sidste sæsons Esbjerg-ankermand. Modløsheden stod malet i ansigterne på White Hawks-spillerne, som lignede nogen der allerhelst ville ud i omklædningsrummet og hjem under dynen.

Den fornemmelse blev ikke mindre, da Christian Wejse i powerplay slog en retur i netmaskerne til 3-0. Og det var bestemt heller ikke kun fordi White Hawks var dårlige. Esbjerg spillede en perfekt periode, og havde chancer til endnu flere scoringer. Især Søren Nielsen var pågående, og havde flere gode muligheder for at udbygge vestjydernes føring.

Det var et helt andet udtryk hjemmeholdet kom ud med fra anden periodes start. Man fik lagt et godt pres mod Mads Søgaards mål, og nu begyndte der også at komme chancer. De fysiske mindste spillere, Bertelsen, Topholt og den yngste Søndergaard, arbejdede som sindssyge, og der var tilsyneladende kommet noget i teen i pausen.

Derfor var det også en streg i regningen, at Mathias Mølgaard efter fem minutter måtte indkassere en badebillet. Han var for voldsom ved Grundtvig, og så måtte Mølgaard under bruseren. Herfra blev det lidt mere hektisk på isen, og flere udvisninger til begge hold slog rytmen i stykker.

Dommerne var ikke populære i Nordjyske Bank Arena i aften, og populariteten faldt endnu mere da Mads Iversen måtte gå den tunge gang til straffeboksen. En Esbjerg spiller fik pucken i hovedet, men dommerne takserede udvisning for høj stok. Av for den, det gør man ikke ustraffet i Frederikshavn.

Trods ni minutter i overtal i anden periode, lykkedes det ikke Esbjerg at score. Effektiviteten fra første periode var væk, og man gav endda et straffeslag væk i powerplay. Det misbrugte Justin Shugg dog for høgene.

Kort før tid var det de føromtalte tre arbejdsmænd, Bertelsen, Topholt og Søndergaard der var på spil foran Esbjerg kassen, og Thomas Søndergaard fik sendt pucken ind bag Mads Søgaard i to omgange. Optimismen var tilbage blandt fansene i Frederikshavn, trods bagud 1-3 efter anden periode.

Endnu større optimisme kort inde i tredje periode, da Liam Folkes gjorde det til 2-3. Høgene ovenpå, og Mads Larsen med en hammer på stolpen, da hjemmeholdet kort efter kom i overtal. Rollerne for alvor byttet om i opgøret.

Esbjerg med to udvisninger, med seks sekunders mellemrum for at skyde pucken ud af spil, satte vestjyderne under maksimalt pres. Hjemmeholdet kunne dog ikke udnytte de to minutter med to spillere i overtal. Mads Søgaard stod på hovedet i kassen. Imponerende præstation af den nyankomne Esbjerg keeper.

Det helt store comeback udeblev for vendelboerne, og godt seks minutter før tid kunne Adam Cracknell sende skiven ind bag Seldrup til 2-4. En naturlig udvikling, når høgene ikke formåede at score på de relativt store chancer de fik.

Mads Søgaard var som tidligere nævnt fremragende, og tager uden tvivl æren som ”Man of the match”. Han blev sat på store prøver i de sidste to perioder, og var grundstenen til at hjemmeholdet ikke kunne fuldføre det comeback de havde gang i.

White Hawks fik dog sendt pucken ind til fornyet spænding med 95 sekunder tilbage, da Lukas Andersen scorede tæt under mål. Det på et tidspunkt hvor hjemmeholdet satsede med Seldrup ude af kassen. De gav alt i 40 minutter, og havde fortjent bedre de hvide i aften.

Esbjerg sætter dog tre vigtige point ind på kontoen, da der ikke blev scoret yderligere, og de formstærke vestjyder har bestemt gang i noget stort i denne sæson.

Sørensen brillerede og holdt nullet under hårdt Odense-pres Herning tog tre alle tre point med hjem til Heden