4-0 til Pirates var et noget misvisende resultat af en kamp, som Odense havde stor ære af

Aalborg Pirates-Odense Bulldogs 4-0 (1-0,2-0,1-0) Aalborg tog tre vigtige point i dagens kamp imod Odense Bulldogs efter et rodet og ustruktureret opgør, hvor især George Sørensen havde en stor aktie i Aalborgs sejr med flere store redninger, og fik fortjent sin anden shutout på to dage.

Før kampen var forventningen, at Aalborg ville være det mest spilstyrende hold, og efter blot to minutters spil beviste Aalborg, hvorfor de var favoritter. En tværpasning til Thomas Spelling fra Jeppe Jul Korsgaard i midtzonen splittede Odenses defensiv, og med et kontant skud sendte Spelling pucken imellem Tadeas Galanskys ben.

Odense fik dog chancen kort tid efter for at udligne, da Lasse Bo Knudsen måtte en tur i udvisningsboksen. Desværre for Odense har deres powerplay været et problem gennem hele sæsonen, og nok engang fik de ikke skabt en ordentlig chance. Først efter at Knudsen var tilbage på isen fik de en kvalificeret afslutning på mål, da en tværpasning tvang George Sørensen ud i en flot sideforflytning.

I søndagens opgør mellem de to hold var Aalborgs powerplay en af grundene til Aalborgs storsejr. Tilbagevendte Martin Højbjerg var blandt andet utrolig tæt på, da Pirates fik sin første mulighed i overtal, men hans skud ramte overliggeren.

Odense overlevede situationen, og kunne have udlignet, da Dale Mitchell kom alene igennem imod George Sørensens mål. Desværre for gæsterne overplacerede han sit skud og sendte det forbi målet, og på den efterfølgende kontra var Josh MacDonald tæt på at skabe en scoring ud af ingenting med et flot raid mod Galanskys mål. 1-0 efter første periode.

Første periode sluttede dramatisk, da Brendon McNally og Victor Panelin-Borg var i duel med hinanden. McNally væltede, men ifølge dommerne var det uden kontakt, og de vurderede, at McNally forsøgte at filme sig til et powerplay. Derfor gav de McNally en to minutters udvisning for usportslig opførsel, og dermed kunne Aalborg starte anden periode i overtal.

Effektive Nordjyder

Aalborgs første to minutter i powerplay manglede effektivitet, men skulle dog tage revanche kort tid efter, hvor hjemmeholdet blot skulle bruge seks sekunder i overtal, før Julian Jakobsen kunne fordoble føringen. Efter et skud fra Thomas Spelling blev blokeret, modtog Aalborgs kaptajn pucken med et tomt mål, som han med største lethed kunne sende pucken ind i. 2-0.

Nøjagtigt som i første periode var Odense tæt på at svare igen, da McNally modtog en løs puck lige foran George Sørensen. Denne gang kom stolpen i vejen. Odense havde taget styringen i kampen, og det resulterede i at Aalborgs træner, Garth Murray, tog en timeout, som han brugte til at give en ordentlig skideballe.

Odense var tæt på i flere omgange, og især Dale Mitchell havde en kæmpe chance, men George Sørensen diskede op med en flot benparade. På den efterfølgende kontra var Aalborg nær kommet på 3-0, da Galansky ikke fik blokeret et skud, hvilket skabte stor tumult omkring målet.

Periodens største chance kom godt midtvejs i perioden, da Odense nær havde belejret hjemmeholdets zone og sendte masser af pucke på mål. George Sørensen måtte vise hele sit repertoire, og Odense formåede også at brænde på helt tomt bur.

Det var imod spil og chancer, da Aalborg godt 33 minutter inde i kampen scorede til 3-0. Efter at de for første gang i lang tid fik etableret sig i Odense zone, modtog Kabanov pucken stort set bag mål. Fra en vinkel de fleste ville synes umulig, sendte han pucken over Galanskys skulder og ind i målet.

Odense fortsatte offensiven og forsøgte sig fra alle leder og kanter. En storspillende George Sørensen var prisgivet, da Simonsen var millimeter fra at reducere med en styring, som ramte underkanten af overliggeren.

Nordjydernes mål virkede forhekset til stor frustration for fynboerne, som måtte gå til pause nede 3-0, selvom de havde været det bedst spillede hold i de to første periode.

Fysisk Afslutning

Odense var tvunget til at jagte det mål, som kunne bringe dem tilbage i kampen og efter blot fire minutter var det kun George Sørensen, som endnu engang kom i vejen for fynboerne. En fejl fra Aalborg sendte pucken ind foran mål, og her havde Odense flere chancer for en scoring, men George Sørensen fik afvist med benskinnen.

Odenses fik deres andet powerplay kort tid efter, men måtte endnu engang sande at de har nogle store udfordringer i overtal. Aalborg var tæt på i flere omgang, og et minut inde i gæsternes powerplayet fik Mikkel Højbjerg en friløber som Galansky dog flot fik afvist.

Kampen begyndte efterhånden at åbne sig mere op, og der var chancer i begge ender, hvor Galansky leverede en fantastisk redning på Martin Høbjerg, og i den anden ende greb George Sørensen et skud fra Sebastian Ehlers, som ellers var kommet alene igennem.

Odense-spillerne var naturligt nok frustrerede og begyndte at spille mere med musklerne, hvilket gav en ond stemning som kampens afslutning nærmede sig. Blandt andet da Rasmus Simonsen måtte en tur i boksen for en høj stok, som ramte Korsgaard i hovedet.

I overtallet ramte Spelling overliggeren, men ellers fik Aalborg ikke skabt det store. Det betød at Odense kunne satse med tomt net, men desværre fik Aalborg hurtigt lukket og slukket, da Julian Jakobsen kunne sende pucken ind i det tomme mål til kampens slutresultat på 4-0 til hjemmeholdet.

Asperup afgjorde tæt kamp i overtid Esbjerg vandt på forrygende første periode i Frederikshavn