Felix Scheel scorede to gange for vestjyderne, der ikke så sig tilbage, da tingene først satte i gang

Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 2-6 (1-2,1-3,0-1) Esbjerg Energy vandt den første duel om femtepladsen mod de forsvarende mestre fra Rungsted, der i en svækket udgave og i den første kamp "efter Corona" måtte give fortabt mod et vestjysk hold, der omvendt oppede sig gevaldigt ovenpå 2-3'eren hjemme mod Rødovre i seneste match.

I Bitcoin Arena gik de to hold offensivt til værks fra start - som ventet - og Felix Scheel satte den første markør efter syv minutter, da han sædvanen tro var på plads inde foran mål. Esbjerg foran, men Rungsted-udligning ved Tim Daly, der var stensikker, da han fik chancen i powerplay tæt inde under mål. Esbjerg slog igen - også i powerplay - da Andreas Grundtvig scorede første periodes sidste mål.

Han var på plads inde foran kassen, da Jannik Christensen skød, og Esbjerg kunne gå til pause foran 2-1, og da Philip Schultz med en fin solopræstation satte 3-1, lignede det en sejr til gæsterne. Der var dog mere lunge i Rungsted, for efter et godt forarbejde af Mathias Lehmann Hansen fik Henrik Hetta sat en returpuck ind til 2-3 godt midt i kampen.

Rungsted kom med 10 angribere og havde formentlig ikke frygtelig meget luft tilbage til de sidste 25 minutter. I hvert fald kunne et koncentreret Esbjerg-hold afgøre kampen reelt i anden periode. Først rykkede Ryker Killins frem og satte Esbjergs fjerde mål, og vestjyderne var foran 5-2, da Felix Scheel igen var på plads på kontoret.

Det blev 6-2 i en relativt stille tredje periode, hvor Kale Kerbashian satte den eneste scoring.

Dermed holdt Esbjerg fast i femtepladsen, og Rungsted skal finde luft og kræfter og har et par dage til returopgøret i Granly Hockey Arena onsdag, hvor de to hold igen krydser klinger.