Supermarkedskæde og bettingkæde bliver sponsorer for store ligaer

Det er en halv menneskealder siden, at bryggeriet Krombacher var sponsor for Deutsche Eishockey Liga (DEL), og dengang havde ligaen - en af Europas største - stadig blot navnet DEL. Til den kommende sæson bliver det anderledes, for DEL og tysk ishockey i øvrigt har landet en kæmpe sponsoraftale med supermarkedskæden Penny.

Derfor lyder det officielle navn på den tyske liga - når den går i gang igen - under navnet PENNY DEL og dermed træder den tyske liga ind i en ny æra. Penny har 2200 supermarkeder rundt omkring i Tyskland og aftalen løber frem til 2023/24-sæsonen. 

I Østrig og de omkringliggende lande har vi været vant til at tale om EBEL eller Erste Bank Eishockey Liga som det officielle navn, men efter over et årti trådte Erste Bank af som ligasponsor efter denne sæson.

Nu hedder den østrigsk-baserede liga Bet-at-home-ICE Hockey League, opkaldt efter bettingfirmaet af samme navn. Der er 11 klubber med i ligaen i den kommende sæson, hvor det tjekkiske hold Orli Znojmo er trådt ud og erstattes af et nyetableret hold fra Slovakiet, Bratislava Capitals. 

Og det bliver altså en liga under et helt nyt navn. 


Sommerhockey: NHL er klar til at begynde 1. august Kulturministeren udsætter beslutning om tilskuere til fodbold til 20. august