Joy Mogensen vil afvente situationen i forhold til antallet af tilskuere til Superliga-fodbold

Kulturminister Joy Mogensen (S) var i dag kaldt i samråd af et flertal udenom regeringen. Det gjaldt antallet af tilskuere til den kommende Superliga-sæson i fodbold og hvor stor en kapacitet klubberne må udnytte af deres stadions.

En beslutning, der formentlig også kan dryppe videre til andre sportsgrene - som for eksempel de største indendørs sportsgrene, håndbold og ishockey. 

Var det gode eller dårlige meldinger, der kom ud af samrådet i forhold til antallet af tilskuere? Noget midt imellem. Joy Mogensen beder klubberne om at arbejde videre med forberedelserne til den kommende sæson, men uden at vide præcist, hvor mange tilskuere, der kan komme på stadion. 

Den 20. august vil man tage en endelig beslutning efter at have læst sommerens udvikling i Coronasmitten herhjemme. 

- Arrangørerne skal fortsætte med de planer, de har, men selvfølgelig med en forsigtighed, hvor de tager højde for, at forholdene ikke kan være lige præcis de samme, som de plejer. Hvis der fortsat er restriktioner, der gør, at man ikke kan lukke publikum ind i fuldt omfang, vil der også være forhandlinger, ikke efter 20. august, men i begyndelsen af august om økonomisk hjælp, siger Joy Mogensen ifølge B.T, der citerer Ritzau.

Der var godt 7000 tilskuere til kampen mellem AGF og FC København søndag eftermiddag, mens FC Midtjylland i morgen får lov at spille for godt 5000 tilskuere - også mod FC København. 

Formentlig kommer beslutningen 20. august også til at påvirke både håndbold og ishockey, som er to af de professionelle sportsgrene, der ligger placeret lige under Superligaen i fodbold, der er absolut øverst i hierarkiet. 


EUROPA: Tysk og østrigsk liga får nye sponsorer og nyt navn Jukuri ser tilbage på Frederikshavn-eventyr med glæde