Den finske målmand er tilbage i hjemlandet i Mestis-klubben Kiekko-Vantaa

Samuel Jukuri, Frederikshavns finske lejesvend i buret fra sidste sæson, er tilbage i hjemlandet, hvor han i den kommende sæson skal spille ishockey for Kiekko-Vantaa i den næstbedste finske række, Mestis.

Jukuri er udlejet fra KHL-klubben Jokerit Helsinki, der bruger Kiekko-Vantaa som en slags satellitklub, hvor lovende spillere kan få spilletid. Her har White Hawks-træner Jari Pasanen ganske gode forbindelser, men det er en helt anden historie. 

For Jukuris vedkommende blev det til godt og vel en halv sæson i Frederikshavn, inden han igen altså skal hjem til hjemlandet. Jukuri blev en alvorlig konkurrent til Tadeas Galansky, og han var med til at skærpe sin tjekkiske kollega, så denne leverede store præstationer, ikke mindst i Metal Final4, som Frederikshavn vandt.

Men da Frederikshavn skulle i Metal Final4, var det Jukuri, der førte vendelboerne videre med en 2-0-sejr i den afgørende kamp mod SønderjyskE. Det var en stor aften for den finske målmand, der i det hele taget nød sit ophold i Danmark. Det siger han til Kiekko-Vantaas hjemmeside i forbindelse med skiftet.

- Sæsonen i Danmark var en utrolig oplevelse, og jeg havde fremgang som målmand. Jeg måtte vente længe på at komme i spil i sidste sæson, men Jari Pasanen ringede pludselig og sagde, at de manglede en mand til den vigtige kvartfinale i november. Jeg spillede med lånt udstyr og vi vandt 2-0. Derefter endte vi med at få en god sæson. Publikum går virkelig op i ishockeyen i Danmark og samtlige hold har nogle rigtig dygtige spillere, pointerer Samuel Jukuri. 

 


Kulturministeren udsætter beslutning om tilskuere til fodbold til 20. august SÅ MANGE POINT LAVER IMPORT-SPILLERNE i procent i de europæiske ligaer