Aalborg Pirates vandt for anden gang på en uge 4-2 over lokalrivalerne. Modsat sidst, så var det småt med mennesker til lokalopgøret, der ikke trak mange af huse en søndag aften

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 2-4 (1-2,1-1,0-1)

De danske mestre vandt for anden gang på blot 10 dage det nordjyske lokalopgør, da de her til aften var på besøg i Frederikshavn. Sejren var ganske fortjent set over 60 minutter, og piraterne kom tilbage på sporet efter to nederlag i træk.

Tempofyldt og medlevende første 20 minutter, hvor der ikke var mange spilstop. Der blev givet og taget af et godt hjerte, og dommerne fløjtede ikke i småtingsafdelingen. Herlig underholdning i Nordjyske Bank Arena, hvor man glædede sig over to mandskaber der gik til makronerne. Begge hold slås med skader på vigtige positioner, men det var ikke til at se i aftenens indledning.

Vi skulle dog ni minutter ind i perioden før det blev farligt for alvor, og her blev det så samtidig til aftenens første scoring. Linus Lundberg smed pucken væk på et kritisk sted for hjemmeholdet, der dog erobrede den igen. Men her fejlede Daniel Madsen, der sendte pucken hen til Kirill Kabanov. Han fandt smukt Julian Jakobsen foran mål, og han kunne nemt prikke den ind bag Galansky.

Der var gang i den i begge ender, med en del fejlpasninger også, skal det lige noteres. Men underholdende at se på, og for hjemmeholdet blev det mere underholdende da topscorer Trkulja udlignede til 1-1. Det lignede dog en tripping først fra Halme mod Julian Jakobsen, men dommernes fløjte var tavs, og så kunne svenskeren sende hjemmepublikummet i ekstase med sin scoring tæt under mål.

Den varede dog kort, for bare tre minutter senere var kaptajn Jakobsen på pletten igen. Denne gang med et skud fra blue line, og her var Galanskys udsyn spærret, så pucken sejlede helt ind i netmaskerne. Jubel blandt de små 200 Pirates fans, der havde taget turen de 65 kilometer nordpå.

Anden periode blev lidt af en stillingskrig i de første 10 minutter. Bortset fra en stor Halme chance, som Lillie flot reddede, så udeblev de helt store muligheder. Vi skulle faktisk fire powerplay, to til hver, hen, inden vi fik opgørets næste scoring. Først sendte Trkulja pucken på stolpen, og sekunder senere hamrede Halme skiven ind bag en prisgivet Thomas Lillie til udligning.

Akkurat som ved 1-1 scoringen, så var glæden kort for vendelboerne. Rasmus Søndergaard blev fanget på mellemhånd, og så kunne piraterne gøre kort proces med hurtige pasninger. Martin Højbjerg blev manden med sidste stav på pucken, efter flot opspil fra Björkstrand og Gooch.

2-3 i Nordjyske Bank Arena, hvor man samtidig ærgrede sig over der ikke var fuldt hus, eller tæt derpå. Disse lokalopgør fortjener de bedste betingelser for publikum, og man kan i hvert fald konstatere, at søndag aften ikke faldt i god jord hos nogle af de to klubbers fans. Blot 1488 havde fundet vej til Danmarks nordligste skøjtehal denne aften.

Aalborg indledte klart bedst i tredje periode, og havde også enkelte chancer hvor Galansky måtte agere levende plankeværk. Hjemmeholdet havde i samme periode det svært ved at holde fast i pucken, og det offensive spil var nærmest ikke eksisterende i den første halvdel af perioden.

Defensivt blev det heller ikke bedre for hjemmeholdet, da kaptajn Rasmus Søndergaard måtte udgå. I første omgang kørte spillet videre i længere tid, men da der blev spilstop, valgte dommerne at se episoden på video. Billederne viste korrekt, at Søndergaard blev ramt af Jul Korsgaards stav i hovedet, og så måtte aalborggenseren tage plads i udvisningsboksen i 2 plus 2 minutter. Ikke uden grund at kaptajnen så groggy ud da han forlod isen.

Han kom heldigvis hurtigt tilbage, men han var bestemt ikke tilfreds med det powerplay hjemmeholdet efterfølgende fik sat op. Det var usammenhængende, og ikke én eneste chance blev det til i det lange overtal.

Med 3:19 igen tog Pelle Hånberg keeper Galansky ud af buret, og kort efter blev piraterne ramt af en udvisning. Seks mod fire for høgene, men det gav bagslag. Jeppe Jul Korsgaard scorede i det tomme bur til 2-4, og afgjorde begivenhederne i det nordjyske lokalopgør.

Nikolaj Carstensen ramte faktisk stolpen kort før tid, da Pelle Hånberg igen havde taget Galansky ud af målet. Men troen på at vende det var forsvundet for hjemmeholdet, der dog heller ikke kom tættere på.

Aalborggenserne kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret, og tjekke tre vigtige Final 4 point ind på kontoen.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra kampen mellem Frederikshavn og Aalborg OPTAKT: Frederikshavn WH-Aalborg Pirates