Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Sådan en søndag aften gemmer heldigvis på et nordjysk lokalderby mellem Frederikshavn og Aalborg, og det skal blive spændende at, hvordan et næsten helt nyt spilletidspunkt påvirker tilskuertallet i aften. 

White Hawks kommer fra en travl periode og senest et 0-5-nederlag i Odense fredag aften. Indsatsen var under middel, konstaterede træner Pelle Hånberg, da han skulle gøre status for den forgangne uge overfor Kanal Frederikshavn

- Kampen mod Rungsted i onsdags var en af vores bedste hidtil i sæsonen, men desværre leverede vi sæsonens dårligste indsats fredag aften i Odense. Vi startede dårligt og kom slet ikke ind i kampen, så det er jeg utilfreds med. Vi kan levere meget bedre. Det viser, at vi har noget at arbejde med. Vi skal vise et mere jævnt niveau i alle kampe, efterlyser Pelle Hånberg.

- Jeg vil se en desperation efter at vinde hvert eneste moment på isen. Alle spillere var enige om, at kampen i Odense var dårlig, og nu vil vi vise, hvad vi kan - helt enkelt, siger Pelle Hånberg.

Aalborg Pirates har heller ikke haft en superuge. 

Det blev 1-3 mod Herning tirsdag aften og fredag aften tabte nordjyderne 3-4 i Vojens mod SønderjyskE. 

Skaderne til Oskar Drugge og Ben Carroll har sendt en tjekkisk back til Aalborg i form af den 27-årige Lukas Buchta, der kommer fra Vsetin.

- Lukas er et produkt af den tjekkiske ungdomsskole for HC Zlin, hvor han også fik nogle landskampe for diverse ungdomslandshold. Han har ligeledes spiller universitetshockey i NCAA, hvilket vidner om en form for kvalitet, siger Aalborg-sportschef Ronny Larsen om sin nye back, der foreløbig er på kontrakt i oktober. 

Hold øje med: Tadeas Galansky ramte ikke formen i Odense fredag aften, og skal finde sit sædvanlige høje niveau igen, hvis White Hawks skal vinde. Aalborg havde Patrick Bjorkstrand som bedste mand i Vojens, og så kigger vi selvfølgelig på den nye mand Buchta.

Det forventer vi: To hold, der har brug for point og derfor nok vil bruge tid på at få den defensive organisation til at stemme. Tæt og måske uden frygtelig mange mål. Overtid er vores bud.

Historikken: De to hold har allerede ramt hinanden tidligere på sæsonen og her vandt Aalborg med 4-2, men først på to mål i slutfasen. Trevor Gooch spillede der sin bedste kamp for nordjyderne med to mål og to assister.

Statistikken: Uden at være super-iøjnefaldende har Gooch faktisk sneget sig op som topscorer for Aalborg med otte point, mens svenske Daniel Olsson-Trkulja står med seks scoringer (6+0) som etter på listen for Frederikshavn. 

Skader/karantæner: Jonas Jakobsen, Jesper Jensen og reservemålmand Kevin Frydkjær er ude for Frederikshavn, som heller ikke spillede med Nikolaj Kristensen i Odense. Aalborg har formentlig stadig de to backer Carroll og Drugge ude, eftersom Buchta er hentet ind. Heller ikke Mikkel Højbjerg er vel med hos Pirates. 


Fansene svigtede lokalopgøret, da Pirates tog tre point i Frederikshavn Aalborg henter oktoberforstærkning til defensiven