Metalligaen.dk's redaktør Michael Søvsø stiller i lyntempo skarpt på de ni Metal Liga-hold før genstarten. Her kigger vi på Rungsted Seier Capital

Det var lige en anelse tøvende i begyndelsen, men som sæsonen er skredet, er det for alvor begyndt at rulle for Rungsted, der uden problemer igen spillede sig ind i Metal Final4. Mønstret er det ”sædvanlige”. To fasttømrede topkæder og så lidt variation i tredje- og fjerdekæderne, der gennemgående også optræder yderst kompetent. Selv ikke danske NHL-spillere kan lave om på det mønster. Her er fem spørgsmål at kigge på, når du ser Rungsted-hockey i den kommende tid.

Målmandssituationen? Cristopher Nihlstorp har døjet med skader, David Grubak har grebet chancen og stået fremragende. Har unge Grubak grebet ind i rangordenen, der ellers var givet inden sæsonen.  

Holder konceptet med ”faste topkæder”? Indtil nu er der jo intet, der modbeviser, at Hjalmarsson skulle have set forkert ved at fortsætte sit koncept. Men desto længere tid, man holder på et fast koncept, desto sværere bliver det, HVIS der skal skiftes ud og posen skal rystes af den eller anden årsag.

Læser modstanderne Rungsteds powerplay? Man må jo bare sige, at det er skræmmende for enhver, når Rungsted stiller kanonerne op. Morten Jensen, Hanna og Daly elsker offensiven, Olsson og Persson ser ud til at kunne finde hinanden iført mundbind og solbriller og både Nichlas Hardt og Nikolaj Rosenthal er jo herregiftige, når det kommer til dem. Det samme gælder Rasmus Andersson. Det er uhyggeligt at være oppe imod som modstander og stærkt boxplay er en nøgle, hvis man skal slå Rungsted.

Kan Rungsted blive for offensive? Indrømmet, det er vanskeligt at finde spørgsmål ved Rungsteds sæson hidtil, men kigger man på topbackerne Jensen, Daly og Hanna, så er de alle yderst offensive i deres tankegang. Men kun Aalborg har hidtil formået at score mange mål mod Rungsted, så det kan være et ”opfundet problem” her.

Hitter Hardt endnu mere? Uden at gøre sig sindssygt bemærket er Nichlas Hardt dumpet direkte ind som den mest målscorende spiller i Metal Ligaen med 10 mål. Han er kommet bedre og bedre ind i samarbejdet med Olsson og Persson, og man fristes til at spørge, hvad det ikke kan blive til i løbet af sæsonen med den trio, når Hardt for alvor rammer topformen.


FEM TING AT HOLDE ØJE MED EFTER PAUSEN: Aalborg Pirates OPTAKT: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates