Metalligaen.dk's redaktør Michael Søvsø stiller i lyntempo skarpt på de ni Metal Liga-hold før genstarten. Her kigger vi på Aalborg Pirates

Aalborg Pirates er sæsonens absolutte topstory hidtil. Garth Murrays tropper har været løbende ramt af skader, endda en stor del af sæsonen hos Thomas Spelling, holdets måske bedste mand. Alligevel har nordjyderne stille og roligt fortsat stilen fra sidste sæson og fører igen grundspillet på fornemste vis.

Fortsætter Sørensen sit storspil? George Sørensen har hentet mange point hjem til Aalborg med store præstationer. Defensiven har været svækket af skader, men så har Sørensen altså taget over og leveret varen. Mange skud imod og en redningsprocent på 92.35 er solidt.

Hvor stærke er Pirates med fuldt hold? Som ovenfor nævnt har Aalborg været ramt af en del skader i løbet af sæsonen. Det er næsten skræmmende at tænke på, hvad et Pirates-hold i stærkeste lineup kan foretage sig.

Hvordan kan Aalborg være så gode på udebane? Ok, indrømmet. Det må være nemmere at spille på udebane i denne sæson, hvor tilskuerne ikke lægger det samme pres på dommere og modstandere. Når det er sagt, er det alligevel mere end bemærkelsesværdigt, at Aalborg har 18 point i seks udekampe hidtil. Vild statistik.

Hiver Ronny Larsen flere kanoner ind? Aalborg-sportschefen har pt. seks udlændinge i truppen. Der er altså plads til yderligere to imports. Og da Jonathan Brinkman og Jonas Brøndberg må forventes at sige farvel på et tidspunkt, så kommer Larsen formentlig til i hvert fald at overveje at hente nyt udefra.

Holder Thomas Spellings helbred? Det har tilsyneladende været problemer med ryggen, der har holdt Thomas Spelling ude i en stor del af sæsonen hidtil. Og det er bare at kigge på, hvad Spelling har præsteret i de fem kampe, han har været på banen, for at læse, hvor vigtig han er for Aalborg Pirates. 1,6 point i gennemsnit og en række blændende assister. Spelling kan måske nok undværes i en del af grundserien. Men ikke når det spidser til.


Esbjergs powerplay lynede i tredje periode, topholdet slået 5-2 FEM TING AT HOLDE ØJE MED EFTER PAUSEN: Rungsted Seier Capital