Esbjerg fik tilføjede torsdag aften Aalborg deres første nederlag på udebane i indeværende sæson. Efter to relativt jævnbyrdige perioder trak Esbjerg for alvor fra i tredje periode, som vestjyderne vandt med 3-0. Igen spillede power playet for Esbjerg, der omsatte to af tre overtalsmuligheder til scoring i en kamp, hvor værterne holdte Aalborg nede på 16 afslutninger.

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 5–2 (1-2, 1-0, 3-0)

Det skulle blive spændende at se, hvordan pausen havde bekommet de to mandskaber. Aalborg har døjet med en del skader hidtil i sæsonen, mens Esbjerg langt hen ad vejen har kunnet stille i stærkeste opstilling. Til aftenens kamp måtte nordjyderne undvære Martin Lefebvre, Jonas Wilquin, Jonathan Brinkman, Martin Højbjerg og Daniel Madsen. Esbjerg stillede i idealopstilling og kunne tilmed give debut til den nyerhvervede back amerikanske Wiley Sherman.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen og Thomas Lillie og forud for kampen blev Thomas Lillie kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Aalborg-føring efter stærk nordjysk åbningsperiode

Gæsterne fra Aalborg kom bedst fra start spillemæssigt såvel som stillingsmæssigt. Nordjyderne behøvede således blot 52 sekunder til at bringe sig i front. Umiddelbart efter en spilvending slog Aalborg kontra og da Thomas Lillie kun halvklarede et forsøg fra Thomas Spelling, ja så var det en smal sag for Josh MacDonald, at puffe pucken ind over stregen til 0-1. Esbjerg var for stillestående og viste for inkonsekvent forsvarsspil ved den lejlighed.

Selvom Craig Puffer bød ind med et nærgående forsøg godt et minuts penge senere, så ændrede det ikke på det overordnede indtryk af, at gæsterne var bedst kørende. Aalborg kombinerede på glimrende vis og spillet fremad banen gled rigtigt godt. Ikke nemt at se, at man ikke havde spillet kamp i 12 dage.

Efter et lille kvarter viste Esbjerg glimrende omstillingsspil, da man vendte spillet i midtzonen. Charles Corcoran sendte Craig Puffer af sted på en offensiv aktion, hvor amerikaneren ud af øjenkrogen anede en fremadstormende Andreas Grundtvig, som blot skulle sætte bladet på den perfekt timede pasning, for at score til 1-1 og bringe balance i regnskabet.

Glæden skulle dog vise sig relativt kortvarig i Esbjerg-lejren, da gæsterne genetablerede føringen mindre end to minutter senere. Det var her Nikolaj Carstensen, der fra mellemdistancen fandt plads ved fjerneste stolpe. Dermed 1-2 efter en første periode, som Aalborg startede bedst, men hvor Esbjerg rent spillemæssigt stille og roligt arbejdede sig ind på nordjyderne.

Esbjerg slog tilbage i jævnbyrdig anden periode

Vestjyderne kom bedst fra land i anden periode, hvor både Felix Scheel og Brady Shaw forsøgte sig med tidlige afslutninger. Vurderet ud fra spil og chancer var det således ikke ufortjent, at Esbjerg kunne udligne fire minutter inde i perioden. Adam Cracknell var arkitekten bag målet, da han fra flanken fandt en umarkeret David Madsen midt i slottet. Madsen huggede til første gang og passerede en chanceløs George Sørensen lavt i målet til 2-2.

Kampen tog til i intensitet som man rundede de ti minutter. Esbjergs Brady Shaw fik en hård medfart og blev sendt ind i endebanden af en Aalborg-spiller. Der blev i det hele taget givet og taget af et godt hjerte i anden periode, hvor gæsterne fik sat et par hårde tacklinger, inden også Adam Cracknell fik sat en tilsvarende ind på en af gæsternes spillere. En hændelse, som dommerne valgte at taksere til 2+10 minutter for checking from behind.

I powerplayet, der fulgte i kølvandet på udvisningen brændte Aalborg flere store chancer, inden man fik sendt en afslutning på indersiden af stolpen bag Thomas Lillie, i øvrigt netop som Esbjerg igen blev fuldtallige. Men det blev ikke til yderligere scoringer i en intens og underholdende midterperiode.

Esbjerg lynede dobbelt i powerplay og trak fra

Tredje periode var kun syv sekunder gammel, da gæsterne rendte ind i en udvisning til Sebastian Bergholt. Esbjerg har været godt kørende i overtal hidtil i sæsonen og aftenens kamp skulle ikke vise sig at blive en undtagelse.

Halvandet minut senere havde vestjyderne således bragt sig foran med 3-2, da Davis Vandane lagde pucken på mål og derved forsagede panik foran George Sørensen, hvor Charles Corcoran var først over returen og bragte Esbjerg på sejrskurs.

Værterne havde nu klart kampens momentum. Man pressede gæsterne langt fremme på isen og tvang Aalborg ud i flere forløsende icinger.

Som en konsekvens af det spillemæssige overtag var Esbjerg nu et skøjtetag foran gæsterne over det meste af isen, hvilket resulterede i yderligere en Aalborg-udvisning efter fem minutter, hvor Lasse Bo Knudsen måtte til afkøling for en hooking.

Kun fire sekunder senere øgede Esbjerg til 4-2. Igen var Davis Vandane i oplæggerens rolle, denne gang umiddelbart efter en faceoff, hvor Brady Shaw tæt under mål fik styret pucken forbi George Sørensen. Kort proces af Esbjerg, der fortsætter med at imponere i power play.

Efter 11 minutter havde gæsterne en af de chancer som ikke må brændes, hvis man skal tilbage i en kamp. Kirill Kabanov var synderen, da han tæt på målfeltet brændte på et tomt mål bag Thomas Lillie.

Esbjerg fortsatte dog ufortrødent det høje pres på gæsterne, der aldrig kom tættere på end ovennævnte gigant-mulighed til Kabanov. Andreas Grundtvig burde have scoret sit andet mål i kampen efter 16 minutter, da Aalborg kastede det meste frem, hvilket gav Grundtvig chancen på break away. En duel som Sørensen i gæsternes mål dog kom bedst ud af.

Hos hjemmeholdet var der masser af istid til nytilkomne Wiley Sherman, der leverede en ganske solid debut for vestjyderne. Han fik flere gange ryddet op foran eget mål, tog i vid udstrækning del i det offensive og opbyggende spil og havde generelt sikker puckomgang. Størrelsen taget i betragtning i øvrigt en ganske bevægelig back, der synes at have et godt blik for spillet.

Gæsterne forlangte timeout med 1:18 tilbage, men trods et minuts spil i seks mod fem, så formåede man altså ikke at score yderligere på Thomas Lille.

Til gengæld kunne Esbjerg afslutte en helstøbt indsats med en 5-2-scoring 11 sekunder før tid, da Adam Cracknell, fra hjørnet bag eget mål, i ganske sikker stil formåede at sende pucken ned midt i gæsternes tomme mål i modsatte ende.

Allerede i morgen har Aalborg mulighed for at tage revanche, da det to hold igen krydser klinger fredag aften i Nordjylland.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls FEM TING AT HOLDE ØJE MED EFTER PAUSEN: Aalborg Pirates