Meget tæt kamp på mange parametre søndag eftermiddag

Sikke et drama, vi var vidne til søndag eftermiddag i Rungsted, hvor Aalborg altså tog serien med hjem til Nordjylland igen. Det var på mange måder en helt tæt kamp, selv om det i hvert fald i de to første periode fornemmedes som om Rungsted havde rigtig godt fat i begivenhederne, hvilket Aalborg-spillerne også selv indrømmede efter begivenhederne.

Vi kigger på de tørre tal: Eksempelvis, hvor meget de to hold havde pucken i offensiv zone. Her står Rungsted ifølge Instat på 12:45 sekunder, lige nøjagtig et sekund mere end gæsterne fra Aalborg, der til gengæld havde mest fat i pucken i fem mod fem-spillet.

Her stod Aalborg på 25:50 minutter mod Rungsteds 18.24 minutter og dermed kunne nordjyderne altså trods alt og med hold i tallene erklære, at de ikke var helt spillet i bund denne eftermiddag.

Aalborg vandt skudstatistikken 23-21 og tog 55 nærkampe mod Rungsteds 50, samtidig vandt nordjyderne 56 procent af alle faceoffs i kampen, hvor Morten Jensen med 25:48 sekunder var den mest benyttede spiller med 10 sekunder mere end Tim Daly. Vi lægger mærke til, at Marcus Olsson ikke fik mere end 12 minutter på isen og måske stadig er ramt på fysikken efter sin lange skadespause?

Tre backer og syv forwards tog mange minutter for Rungsted. Afstanden fra Nikolaj Rosenthal (18:51) som den nederste i "første gruppe" var næsten fire minutter ned til "etteren" i den anden gruppe, Mathias Røndbjerg (15:02)

Hos Aalborg brugte træner Murray 11 spillere i "første gruppe", hvor Julian Jakobsen med 24:38 minutter toppede foran Martin Lefebvre med 22:40 minutter. Seriens bedste Aalborg-spiller i undertegnedes øjne, Jeppe Jul Korsgaard, snuppede 21 minutter som den tredjemest benyttede spiller. Thomas Spelling var nede på 14:01 minutter, mens målscoreren på det vigtige 2-2-mål, Cody Donaghey faktisk ikke spillede mere end 13 minutter og var den sjettemest benyttede back hos Aalborg.

Bredden på de to hold kommer til at spille en rolle tirsdag aften, og nu bliver det for alvor spændende at se, hvilken træner, der doserer sine tropper bedst.

I forhold til spillernes istid skal det naturligvis nævnes, at det hører med til historien, at Rungsted spillede 7:49 minutter i powerplay, mens Aalborg agerede tilsvarende i boxplay. Nordjyderne havde ikke en eneste powerplay i går og det går naturligvis ud over en spiller som Thomas Spelling, der er specialist i powerplay og ikke kunne få istid i den disciplin i går.

Frederikshavn skriver toårig kontrakt med Niklas Pavel SKARPE SKUD: Se de flotte billeder fra søndagens slag i Bitcoin Arena