Fornemt besøg til de danske ishockeyherrer

Det danske herrelandshold i ishockey, der gjorde det så fremragende ved OL i Beijing, får en fantastisk mulighed for at teste sig af, når det går løs med to opvarmningskampe frem mod VM i Finland i maj.

Det er ingen ringere end VM-arrangørerne og ikke mindst de olympiske mestre fra Finland, der drejer forbi Odense og Rødovre henholdsvis 13. og 14. april til to forrygende ishockeyoplevelser for de danske tilskuere.

- Det glæder vi os helt vildt til, og vi er meget stolte af at kunne præsentere de olympiske mestre på dansk is. Finland er Europas dominerende ishockeynation i disse år på seniorniveau, kulminerende med OL-titlen for nylig. Der er altid høj kvalitet og seriøsitet hos finnerne, uanset hvilket hold, de kommer med. Det bliver to store begivenheder, siger kommerciel chef i Danmarks Ishockey Union, Thomas Bjuring.

Odense er vært for den første landskamp, der spilles onsdag 13. april.

- Udviklingen i Odense-ishockeyen i den her sæson har været forrygende at opleve. En stærk administration med direktør Ole Nielsen i spidsen og solid sportslig ledelse har virkelig genrejst sporten i Odense. Den udvikling gør det naturligt at placere landskampen i Odense, siger Thomas Bjuring.

- Vi har mærket en stigende og stærk interesse for ishockeysporten i Odense og på Fyn, og vi har gennemgået en sæson, der er værd at arbejde videre på. Vi glæder os til at præsentere vores trofaste publikum for ishockey af højeste kaliber og byder naturligvis også velkommen til fans fra andre klubber, siger Ole Nielsen.

Dagen efter rykker den dansk-finske karavane over Storebælt og til Sjælland, hvor der er ”returkamp”.

- Der er altid tradition for stærkt fremmøde, når landsholdet er på besøg i Rødovre. Der er stor opbakning til vores løver – både fra Rødovre og de andre klubber i området, så forhåbentlig kan vi få fyldt godt op i Rødovre Centrum Arena, siger Thomas Bjuring.

- Rammerne er flotte hos os, og landskampen bliver en stærk sæsonafslutning i arenaen og et signal om, at vi hos Mighty Bulls kommer stærkere tilbage til næste sæson. Vi glæder os altid til at få landsholdet på besøg, siger direktør for Mighty Bulls, Morten Nielsen.

Billetterne til kampene i Odense og Rødovre sættes til salg i begyndelsen af marts.

Det danske landshold kommer nøjagtig som de finske modstandere fra en stor olympisk indsats, der endte med et knapt nederlag til Rusland i kvartfinalen. OL-turneringen hos både kvinder og mænd gav ishockeysporten fornyet interesse i hele kongeriget.

- Vi hører om gode seertal til kampene fra Beijing og vi har alle fornemmet, at der er blevet talt om ishockey overalt i Danmark. Vi har haft vores ishockeykaravane rundt for at promovere sporten, så der har virkelig været gang i sagerne omkring OL. Forhåbentlig kan vores landshold fortsætte de gode takter ved det kommende VM, siger direktør i Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

Kampene mellem Danmark og Finland spilles 13. april i Odense og 14. april i Rødovre. De resterende danske testkampe spilles alle på udebane. Der er ikke langt til Halmstad, hvor Sverige tager imod 20. og 21. april. Derefter drager Danmark til Norge for at spille 28. og 30. april og endelig møder de danske løver Storbritannien henholdsvis 7. og 8. maj i Coventry og Nottingham.

VM begynder for Danmarks vedkommende i Finland 14. maj, hvor Kasakhstan er første modstander.

 


HK Gomel ude af Continental Cup Finalen GUIDE: SÅDAN SPILLES SLUTSPILLET 2022