Et effektivt vestjysk hold lukkede ned for hjemmeholdet i Spar Nord Arena

Herlev Eagles – Esbjerg Energy 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)

Esbjerg kendte deres besøgstid og viste den effektivitet og kynisme som Herlev manglede, da man tirsdag aften vandt 0-5 og dermed tog den fjerde sejr i træk over Herlev. Thomas Lillie lukkede helt ned for Herlev i vestjydernes mål. Esbjerg kunne også se Craig Puffer fortsætte de gode takter med to scoringer.

Herlev tog tirsdag aften imod Esbjerg for første gang i indeværende sæson. Esbjerg har tidligere på sæsonen hentet tre klare sejre på egen is, mens en corona-aflysning desværre kom i vejen for de to holds første planlagte opgør i Herlev. Esbjerg gæster i øvrigt Herlev igen allerede om fem dage.

Til aftenens kamp stillede Herlev uden Magnus Koch, Mikkel Persson, Tobias Ruelykke, Max Olesen, Simon Golbert og Joonas Riekkinen, mens Esbjerg måtte undvære Cam Knight, Jeppe Vinther, Mikkel Rask, Rasmus Bjerrum og Jonas Torbensen.

Målmandsduellen stod mellem Emil Jidskog og Thomas Lillie.

Esbjerg tog føringen efter solid åbningsperiode

En jævnbyrdig og livlig åbning på kampen gav et par gode tilbud i begge ender. Joseph Jonsson bød ind for værterne, mens også Esbjergs Craig Puffer var ganske tæt på at åbne ballet rent scoringsmæssigt.

Som perioden skred frem gik Esbjerg med tiden længere frem på isen og fik efterhånden sat sig på hjemmeholdet. Som man nærmede sig periodens halvvejsmærke var det da også Esbjerg der tog føringen, da Esbjerg-kaptajn Jannik Christensen lage pucken på mål. Lige foran næsen på Jidskog tog Craig Puffer selv pucken med og rundede den svenske keeper med et fikst træk; Esbjerg var dermed foran med 0-1.

Sekvensen efter fik gæsternes Charles Corcoran en stor chance tæt under mål, men afslutningen gik på stolpen og Herlev slap med skrækken. Slap med skrækken gjorde Herlev igen minuttet efter, da Christian Wejse sendte pucken rent på overliggeren.

Esbjerg synes at være i kontrol og havde kampens momentum. Gæsterne talte ganske vist flest afslutninger på mål, men det blev sjældent farligt fra hjemmeholdets side. Esbjerg virkede mere målsøgende, kom først på det meste og kom også bedst ud af de fleste nærkampe.

Jesper Thörnberg bød ind med værternes bedste mulighed efter 13 minutter, men Lillie var vaks i gæsternes mål og fik afværget. Thomas Lillie kom på arbejde igen efter 16 minutter, da Simon Grønvaldt tog kampens første uvisning. I power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning flyttede Herlev pucken godt rundt og man noterede sig også et par gode forsøg til Matthias Asperup og Niklas Tikkinen.

Mod slutningen af perioden brugte Jesper Thörnberg en nødbremse på Esbjergs Brady Shaw og måtte indkassere en udvisning for holding. Esbjerg kunne dermed starte anden periode med knap et minut i overtal.

Kyniske Esbjerg leverede stærk anden periode og trak fra Herlev

Herlev kom egentligt godt ud til anden periode, hvor Joseph Jonsson da også fik sendt et godt forsøg på indersiden af stolpen.

Craig Puffer havde allerede vist, at han er en god mand for Esbjerg i øjeblikket og den lille vævre amerikaner fik til tider også alt for meget tid og plads af værterne denne aften, hvor han efter fire minutter sagtens kunne have udbygget vestjydernes føring, da han blev spillet helt fri midt i slottet.

7-8 gode Herlev-minutter sluttede brat, da Matthias Asperup med et ærgerlig pucktab på egen blå linje satte Esbjerg i gang. Pucken endte i sidste ende hos allestedsnærværende Craig Puffer, der på lidt spøjs vis fik battet en høj puck i mål efter 2-3 forsøg. 0-2 og Puffer havde nettet for anden gang denne aften.

Et par minutter senere fik Esbjerg en scoring annulleret efter video-gennemsyn. Shawn O’Donnell stødte med frem, og fik sendt pucken i mål. Men da en Herlev-spiller samtidigt kolliderede med sin egen keeper, så var målet ude af position da pucken krydsede målstregen og kendelsen synes helt korrekt.

Esbjerg var dog ikke færdige med at presse på og Herlev havde nu svært ved at følge vestjydernes tempo. Dette kastede en udvisning af sig til Lasse Mortensen. Et halvt minut senere havde Esbjerg øget til 0-3 på deres første power play-mål i kampen. David Madsen tog Jidskogs udsyn inde foran mål. Værternes keeper var derfor chanceløs, da Søren Nielsen satte Charles Corcoran op til afslutning fra udkanten af slottet, hvorfra et solidt slagskud blev hugget ind bag Herlev-keeperen.

29 sekunder senere tog Herlev igen en udvisning, denne gang til Kasper Larsen, der begik en tripping mod Shawn O’Donnell. Igen behøvede et kynisk Esbjerg-mandskab ikke meget mere end et halvt minut, før overtalsspillet gav afkast. Christian Wejse fandt Brady Shaw midt i slottet og med et effektivt håndledssvirp øgede den canadiske målræv til 0-4 for Esbjerg.

Kort før Esbjerg mål til 0-4 havde Alexander Lindqvist-Hansen haft en stor mulighed i undertal, men det var ikke Herlevs bedste aften hvad afslutningerne og udnyttelsen heraf angik.

Esbjerg på cruise-control arbejdede sejren hjem

Jesper Thörnberg tegnede sig for Herlevs bedste mulighed i starten af tredje periode, da han efter 3 minutter var tæt på foran gæsternes mål. Men Lille havde en god aften i kassen for Esbjerg og afviste svenskerens forsøg.

I modsatte ende bød først Søren Nielsen og siden Andreas Grundtvig ind med et par gode forsøg. Særligt Grundtvigs mulighed var stor, men med kampens klart bedste redning fik Jidskog på suveræn vis staven på. Formidabel redning af Herlev-keeperen.

Det blev også til lidt dramatisk, som man nærmede sig periodens halvvejsmærke. Jesper Thörnberg ramte Craig Puffer med en albuetackling og blev sendt i bad med en game misconduct, mens en tililende Charles Corcoran slap med to minutter i skammekrogen for en voldsom cross-checking på selvsamme Jesper Thörnberg.

Esbjerg bød ikke ind med meget i de tre minutters power play det blev til, men vestjyderne formåede alligevel at øge til 0-5 i slutfasen, hvor Wiley Shermans forsøg fra distancen blev rettet af undervejs og efterlod Herlevs keeper chanceløs.

George Sørensen: Vi havde styr over dem i første og tredje periode Elias Ulander forstærker Frederikshavn i sæsonens slutfase