Vi tager pulsen på nordjyderne inden den kommende sæson

Vi mangler at få et enkelt hold i spil i denne sæson, og det er Frederikshavn White Hawks, der i aften spiller i Herlev, hvor Ørneborgen bliver første station for vendelboerne.

Og det faktisk ikke så ringe endda, for nu at sige det på godt jysk, hvad White Hawks-træner og sportschef Jari Pasanen har fået sat sammen til den kommende sæson. I hvert fald kan der sagtens findes potentiale til en god og spændende sæson for nordjyderne.

I målet står en meget, meget stærk duo med to potentielle førstemålmænd. Spændende, hvordan Pasanen vil bruge Galansky og Seldrup. Er det direkte konkurrence? Er det skift for hver kamp eller er det en helt tredje og aftalt struktur?

Ingen af de to målmænd vil nøje sig med en plads som backup, og det er meget muligt, at de begge bare er glade for god konkurrence. Seldrup har prøvet hårde konkurrencesituationer tidligere, mens Tadeas Galansky i langt hovedparten af sin danske karriere har været sikker førstemand med en ung backup.

Herlig duel, der kan ende både på den ene og anden måde. Vigtigst for Pasanen er det at holde humøret oppe hos begge.

I forsvaret har Frederikshavn tre importbacker, der allerede er kendt i landskabet. Niklas Pavel er stor og stærk, mens Elias Ulander er en mere spillende. Eemeli Räsänen er blot 22 år og draftet som nummer 59 af Toronto i 2017. Han er to meter høj, kommer med kæmpe fysik og kan blive et scoop for Frederikshavn i denne sæson.

Læg dertil fire meget rutinerede danskere i Mads Larsen, Christian Mieritz, Rasmus Søndergaard og den tilbagevendte Jeppe Vinther. Det er altså et imponerende solidt korps af backer, som Frederikshavn stiller op foran to gode målmænd, og det bliver svært at trænge igennem for modstanderne, og Mads Iversen banker endda også på for en plads blandt de udvalgte.

Fremme har Frederikshavn igen Jesper Jensen som den helt centrale skikkelse. Er han i topform, er der ikke mange, der kan fange elegante Jensen, der i sidste sæson viste mange prøver på, hvor dygtig han er til at strø om sig med afleveringer. En anden central dansker er Christopher Frederiksen, der er blevet bedre år for år og også er bundsolid uanset, hvor og hvordan han bliver placeret.

Der er stadig potentiale for forbedringer hos Lucas Andersen og Nikolaj Krag-Christensen, der lige skal tippe formkurverne en ekstra gang opad, hvis Frederikshavn skal blande sig i noget stort.

Oliver Anker Christensen kommer fra en flot halv sæson i Odense, og Sebastian Brinkmann fra en stabil første sæson i White Hawks. Thomas Søndergaard bringer kæmpe rutine og både Mikkel Bertelsen, Christoffer Åkesson og Radim Piroutek er efterhånden at betegne som etablerede folk i Metal Ligaen med potentiale til mere. Unge Philip Nolsøe går først i gang med sin ”læretid”.

Kan den unge danske garde løfte sig hos Frederikshavn, ser det slet ikke så dårligt ud.

Aleksandr Bumagin - hans kvaliteter kender vi - bliver klar i løbet af nogle måneder, mens den foreløbig eneste import i White Hawks-angrebet er Mark McNeill.

Canadieren har en vældig flot fortid på sit cv, og har sæsoner med meget fine pointtal i AHL, og endda en enkelt NHL-kamp på kontoen. I sidste sæson lavede han 15 point i 28 kampe i Allsvenskan. Jeg tør godt love, at hans pointsnit bliver højere i indeværende sæson.

Mon ikke Pasanen henter en angriber eller to mere, som sæsonen skrider frem? Det ville være oplagt at styrke med et par imports ekstra, og så bliver Frederikshavn svære at tale med. Finder nordjyderne mental momentum i denne sæson, bliver de svære at danse med.

Vi får en indikation i aften i Herlev.


Corona-ramte Herlev kunne ikke klare Frederikshavn TRE SPILLEDAGES KARANTÆNE til Nikolaj Carstensen, Aalborg Pirates