Sebastian Bergholt afgjorde i straffeslag

Sikke en skarp omgang, tilskuerne skulle igennem i Rødovre i aften. Det var dramatisk til det sidste, og det endte med at hovedparten af de 710 tilskuere kunne juble.

Først i ottende straffeslagsomgang blev det afgjort, da Sebastian Bergholt scorede på Valdemar Andersen. Derefter reddede David Grubak Jesper Thörnbergs forsøg, og så var det slut.

3-2 til Rødovre og dermed tredje sejr til Mighty Bulls over Herning hjemme i arenaen. En i ordinær tid, en i forlængelse og nu også en sejr i straffeslag.

Det skal bemærkes, at Rødovre i dag stillede uden træner Olaf Eller og to af holdets skarpeste offensive kort, Frank Gymer og Marcus Almquist. Alle tre lå hjemme med influenza.

Herning manglede Andriz Dzerins og Viktor Cubars og måtte sende Jakob Jessen op som center mellem Frederik Brændgaard og Lukas Bang i fjerdekæden.

Gæsterne har en vis bredde i truppen og kom ind til kampen som favorit.

Men Rødovres powerplay er pivskarp for tiden, og midt i første periode fik hjemmeholdet bragt sig foran i overtal. Mikkel Jensen viste eminent overblik, da han tværpassede over til Mads Eller, der huggede pucken ind. Valdemar Andersen i Herning-buret kunne simpelthen ikke nå en sideforflytning.

Herning kunne også i powerplay. Mathias Bau satte en lækker pasning over til Cam Brown, der huggede skiven op i nettaget. Konsekvent og 1-1 efter de første 20 minutter.

Rødovre havde 16-7 i skudstatistikken i anden periode, men det var Herning, der scorede det enlige mål. En kikset tværpasning i egen zone blev opsnappet af Simon Schleicher, der sendte den videre til Mathias Bau, der ikke havde problemer med at score.

Var Herning på vej til tre point i Rødovre? En række udvisninger i tredje periode til midtjyderne sendte initiativet til hjemmeholdet.

Rødovre var endda fem mod tre i et minuts tid og begyndte med et par eklatante fejlpasning, men da den første udvisning var tæt på at udløbe, tog Sami Moilanen ansvar og trak pucken op i nærmeste hjørne. Mads Eller screenede inde foran mål. 2-2 og den stilling holdt efter 60 minutter.

Overtidens største chance havde Kyle Hallbauer, da han slog en tværpasning over et næsten tomt mål. Hallbauer havde ellers været matchvinder i de to hidtidige opgør mellem Rødovre og Herning, men i aften overlod han matchvinderrollen til Sebastian Bergholt i straffeslagskonkurrencen.

Dermed smuttede Rødovre igen forbi Frederikshavn - begge hold har 23 point, dog har Frederikshavn to kampe færre end Mighty Bulls.

Herning har 45 point på førstepladsen, som kan blive tabt for en stund, hvis Aalborg får mindst to point i morgen mod Rungsted.

OPTAKT: Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks RETRO: De blev kaldt ”Danmarks mest talentfulde hold”