White Hawks havde chancer til at afgøre kampen allerede i første periode mod Rødovre

Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls 5-2 (2-1,2-1,1-0) Hverdagen er tilbage i Frederikshavn efter en uges festivitas, hvor byen har fejret pokalheltene på behørig vis. Ikke bare byen, men hele Vendsyssel har talt ishockey den seneste tid, og man kan godt fornemme at der er hockeyfeber. Den hockeyfeber greb hovedsponsoren Nordjyske Bank prompte, da de inviterede alle gratis til ishockey i deres egen Nordjyske Bank Arena.

Det gav et flot fremmøde på omkring 2000 tilskuere i aften, hvor supporterne havde lavet en smuk tifo til spillerne. ”Tak Drenge!!!” stod der, til minde om den begivenhedsrige Final 4-weekend i Aalborg, hvor høgene slettede 18 års pokaltørke.

De fortsatte hvor de slap, høgene. Kørte til tider Rødovre over i perioder af kampen, men alligevel blev det kortvarigt gjort spændende i midten af anden periode, hvor gæsterne fik udlignet. Vendelboerne var dog klart bedst i aften, og sejren kunne der ikke pilles ved, om end den burde være blevet meget større end den de fik sig.

Hvilken første periode White Hawks leverede i aften. Der var kun et minus, og det var at de ikke var foran med 5-0. For det havde de så absolut chancerne til, og især når førstekæden var på isen var det til tider ren legestue foran Rødovre målet.

Pasningerne flød fremragende rundt mellem Fox, Bumagin og Frederiksen, og Rødovre defensiven havde nok at gøre. De halsede efter, og man sad blot og ventede på et føringsmål. Det kom efter 13 minutter, da Fox fandt Frederiksen, og så kunne landsholdsspilleren gøre det til 1-0. O´Connor var chanceløs på det skud, og havde der forinden ageret aldeles glimrende redningsmand for gæsterne i flere situationer.

De gjorde det godt de nykårede pokalmestre, og tre minutter efter åbningsmålet var der igen bud efter netmaskerne. Rødovre blev fanget med de samme spillere på isen efter to icing kendelser efter hinanden, og det udnyttede Nikolaj Krag med en fornem pasning til en totalt udækket Anders Eriksson, der let kunne smide pucken i nærmest tomt bur.

Senest svenskeren scorede i tomt bur til en 2-0 føring var i de døende sekunder i Metal Final 4 finalen, og kort efter den scoring sprang champagnepropperne på isen. Det gjorde de ikke i aften, men det var til tider champagnehockey som vendelboerne præsterede i første periode.

Derfor var det en alvorlig streg i regningen på en flot første periode, at Mads Eller kunne reducere til 2-1 med blot 24 sekunder tilbage. Patrick Madsen sendte en farlig pasning ind foran eget mål, og den opfangede Eller og scorede sikkert.

Den gode stemning blev helt stille, og mange var i pausen enige om at den sejr skulle hjemmeholdet allerede have kørt i hus. Dertil var deres spilovertag og chancehelvede alt for stort.

Hjemmeholdet fortsatte dominansen i begyndelsen af anden periode, og chancerne var ganske gode. Et powerplay til hjemmeholdet blev det også til, og her havde det så nær kastet en totalt ufortjent udligning af sig. Steffen Klarskov kom alene igennem på en kontra, og han kanonerede pucken på stolpen.

Den ufortjente udligning kom dog kort efter gæsterne blev fuldtallige, da Marko Virtala blev spillet fri ved bagerste stolpe og let kunne smide skiven ind. Det var bestemt ikke efter spil og chancer der stod 2-2, men det var forstadskøbenhavnerne bedøvende ligeglade med.

Frustrationerne begyndte at indfinde sig hos hjemmeholdet. Anders Eriksson fik en udvisning, og kort efter Kyle Hope med en 2 plus 10 minutters udvisning. Rødovre med chancen i fem mod tre, og for at vende kampen fuldstændig på hovedet. Det lykkedes de ikke med i denne omgang, men efterfølgende fik de ret godt fat, og begyndte at erobre nogle pucke i hjørnerne og på blå linje.

Men så tog en vis legemsdel ved en af pokalheltene fra semifinalen mod Aalborg Pirates, Nikolaj Krag for alvor fat.

To scoringer af Krag på 150 sekunder, og så var høgene i spidsen med 4-2 inden tredje periode. Det sidste Krag mål kom i powerplay, og stemningen var helt i top i aften i Nordjyske Bank Arena.

Gæsterne indledte tredje periode med et powerplay, og her havde Lasse Carlsen et fremragende forsøg som Jukuri måtte ud i fuld længde for at klare. Fornem aktion af finnen, der fik chancen i stedet for Galansky i aftenens kamp.

Kort efter White Hawks blev fuldtallige måtte Suistio gå den tunge gang til udvisningsboksen. Det powerplay fik gæsterne dog ikke noget ud af, og Karvinen måtte endda trække en dum udvisning. Det bølgede frem og tilbage, og uden tredje periode på noget tidspunkt satte sig til et af mandskaberne.

Det blev 5-2 til hjemmeholdet da Rødovre havde to spillere i straffeboksen. Fox og Bumagin assisterede til Mads Larsen kasse på slagskud.

Rødovre sluttede kampen med et powerplay, men de kom ikke frem til alverden, og deres udekamp i aften er ikke i en sådan kaliber de skal finde frem i slutspillet. Her skal de finde noget mere frem, hvis de vil fra Jylland med som minimum én sejr.

Aldeles fortjent sejr til White Hawks, der kom tilbage til hverdagen efter den store festivitas. At den så burde have været større er Pasanen nok i nuet ligeglad med, da det vigtigste var at komme tilbage til ligaen og få point på kontoen i den tætte top 4 stilling.

SønderjyskE med fem på stribe mod ærkerivalerne Op med kalenderen: Slutspilsdatoerne er klar