Sen afgørelse i lokalderbyet i Frøs Arena i aften, hvor SønderjyskE vandt 5-3

SønderjyskE-Esbjerg Energy 5-3 (2-2,1-1,2-0) Som altid var det intenst og spændingsmættet mellem SønderjyskE og Esbjerg, da de to hold tørnede sammen tirsdag aften i Vojens

En kamp, der startede med to vaklende defensiver, hvor det startede med et vestjysk overtag, som sønderjyderne slog tilbage på, som kampen skred frem. I den absolutte slutfase slog værterne så til med to kasser og fortsatte dermed sæsonens stime af sejre mod rivalerne fra vest.

Det var intenst fra første fløjt og begge hold tænkte langt mere på offensiven end defensiven.

Specielt hjemmeholdets defensiv inviterede til åbent hus og var heldige med at Niklas Andersen og Christian Wejse ikke allerede tidligt i matchen sendte gæsterne i front.

Udeholdet så dog heller ikke videre godt ud i egen zone og det var Steffen Frank tæt på at udnytte.

Men der måtte en udvisning til for at få gang i scoringen. Frederik Bjerrum måtte sætte sig til rette i straffeboksen.

Og det blev til hele to af slagsen.

Mads Lund kom afsted i en breakaway. Den rutinerede forward rundede elegant Seldrup og sendte skiven i kassen.

Føringen holdt dog kun kort, for i fem mod fire garnede gæsterne. Henriksen tog stærkt fra i buret men i et vestjysk skydetelt måtte han til slut give fortabt.

Zach Pochiro havde sidste stav på pucken, 1-1.

Igen fik måltavlen ingen lang pause.

Gæsternes defensiv vaklede. Steffen Frank fik let spil og sendte pucken ind højt i målet bag en ikke sagesløs Seldrup, der kunne se pucken hele vejen.

Esbjerg var atter engang tæt på en hurtig kvittering. Wejse havde chancen og sønderjyderne havde det svært med udeholdets meget offensive forechecking.

Efter godt et kvarter var man lidt trængt i egen zone. Tilbagevendte Josh MacDonald kunne cleare pucken via banden, men valgte en pasning ind foran eget mål, hvor Esbjerg erobrede gummiskiven. En hurtig afslutning og scoring på returen. Igen var Pochiro målscoreren.

Smart spillet af vestjyderne og hjemmeholdet havde tilsyneladende glemt det simple spil i landsholdspausen.

Anden periode startede med lidt ny usikkerhed i hjemmeholdets zone, uden udeholdet dog slog kapital af det.

Efter godt tre minutter kom sindene i kog i Frøs Arena.

Jannick Christensen forhindrede en halv friløber til Daniel Madsen ved at trække i nødbremsen. To minutter til Christensen, der dog brugte meget tid på at overbevise dem om, at Madsen filmede.

Dommerne kørte lidt til side og endte med ar følge op på Christensens appel og sende Madsen ud i to minutter også.

Stor utilfredshed hos hjemmepublikummet, der følte, det var Esbjerg-backen, der havde dømt den udvisning og tydeligvis mindedes de samme to hoveddommere famøse indsats i en kamp mod Herlev tidligere på sæsonen.

Chancemæssigt kom Esbjerg frem til mest i periodens første halvdel.

Pochiro var igen tæt på og også Jannick Christensen havde bud efter et føringsmål.

Det kom også efter små ti minutter og atter kom dommerne i fokus.

Bag mål lignede det en tripping på Daniel Galbraith, men fløjten forblev tavs og det udbyttede gæsterne.

En flot pasning fra Ahlberg gav frit skud til Brown, der sendte pucken ind i hjørnet bag Henriksen med god hjælpe fra en holdkammerat, der tog keeperens udsyn.

Lidt paradoksalt var det som om, gæsternes scoring fik mere gang i jernene hos SønderjyskE.

Der kom mere fart i spillet og i flere sekvenser bed man sig fast i udeholdets zone.

Helt farligt blev det imidlertid ikke, før Brown måtte en tur i skammekrogen.

Værterne satte powerplayet op og fra bag mål fandt pucken vej til Josh MacDonald, der resolut trykkede af, 3-3.

Kort efter var MacDonald atter på spil og også holdkammerat Sharp bød ind med en skarp afslutning.

Vestjyderne var dog også på spil stadig og Cheek havde en hammer fra inden for blå linje, men pucken strøg forbi stolpen.

Derfor forblev det helt lige efter to tætte perioder.

3-3 efter fyrre minutter. Ganske retfærdigt og vidnede også om to ikke helt vågne defensiver.

En tidlig udvisning i de sidste tyve minutter gav sønderjyderne muligheden i fem mod fire.

Josh MacDonald var tæt på at blive dobbelt målscorer i sin comebackkamp, som han på nær en lille smutter i første periode, slap fint fra.

Men vestjyderne holdt stand og spillede sig herefter selv til et par gode muligheder.

Niklas Andersen havde to af slagsen, men Henriksen var atter en sikker sidste skanse i værternes mål.

Spillet bølgede lystigt frem og tilbage, men nu dog med mere fokus på det defensive.

Tiden rendte så småt af klokken og de åbne chancer blev færre og færre.

Med små fem minutter tilbage trak Travis Brown en udvisning i kategorien unødvendig.

Og den blev dyr. Hurtigt fik sønderjyderne sat overtalsspillet op, og efter par forsøg, var det Makinens tur til at prøve lykken.

Inde foran Seldrup havde Daniel Nielsen sneget sig ind og viste styrke og styrede pucken ind, 4-3.

Ny gyngede det for alvor i Frøs Arena, hvor hovedparten af de mere end 4000 tilskuere var yderst tilfredse med tingenes tilstand.

Og MacDonald var tæt på at lade taget letter minuttet sendte, da han alene igennem i to omgange var marginaler fra at øge føringen og dermed punktere matchen.

Esbjerg fik trukket keeperen med halvandet minut igen, men inden de fik sig etableret i offensiv zone, havde værterne erobret pucken og trods presset af to modstandere cementerede MacGregor Sharp sejren med sin scoring i tomt bur.

Det femte nederlag af fem mulige til vestjyderne mod SønderjyskE denne sæson, blev tilsyneladende for meget for den altid temperamentsfuld Christian Wejse, der var klar til at dele øretæver efter slutfløjtet.

Den batalje kunne dog ikke dæmpe stemningen nævneværdigt og de lokale helte blev ihærdigt fejret lang tid efter kampens afslutning.

En intens og tæt match, hvor SønderjyskE viste størst kynisme, da det gjaldt og derfor kunne sætte tre point på kontoen efter en match hvor Henriksen i målet og Steffen Frank stak positivt ud i det sønderjyske kollektiv.

Hos gæsterne var den dobbelte målscorer Pochiro iøjnefaldende, men også Niklas Andersen viste sig i flere sekvenser positivt frem denne aften.

Gæsterne kunne glæde sig over en godkendt kamp, hvor man satte tre scoringer efter tre målløse kampe mod sønderjyderne, men det kan næppe få de store smil frem i bussen mod Vestjylland efter endnu et nederlag til ærkerivalerne.

Aalborg besejrede Herning 5-4 i en hektisk affære Fortjent sejr til Final4-vinderne i Frederikshavn