Det tidlige finaletip på Aalborg-Rungsted er nu blevet en realitet

Da Metalligaen.dk op til denne sæson traditionen tro bad Danmarks mest rutinerede ishockeyjournalist, Peter Fredberg, tippe de kommende mestre, sagde han:

”Vi får en DM-finale mellem Aalborg Pirates og de forsvarende mestre fra Rungsted Seier Capital med guld til Pirates.”

Men som han også noterede: ”Engang var der kun to-tre klubber, der kunne komme ind i billedet. Nu er der dobbelt så mange, der har de økonomiske muskler til at kunne spille med om DM-titlen. Spørgsmålet er blevet sværere.”

Da Peter Fredberg tippede op til de fire kvartfinalekampe, skød han helt ved siden af med kun en enkelt vinder, Aalborg Pirates. Til gengæld tog han kraftig revanche med at tippe Aalborg Pirates og Rungsted Seier Capital som vindere af de to semifinaler.

Om sin oplevelse af dramaet mellem Rungsted Seier Capital og Esbjerg Energy siger han:

”Nu ved Esbjerg-spillerne, hvordan spillerne fra Aalborg måtte have følt det efter den syvende kamp i DM-finalen i 2004 i Esbjerg, hvor Aalborg førte 2-0 med små to minutter tilbage, men smed guldet væk, da vestjyderne kvitterede fire sekunder før tid og vandt i overtiden. Jeg har aldrig mødt så frustrerede og rasende spillere, som da jeg kom ind i Aalborgs omklædningsrum efter kampen.

Opgøret mellem Esbjerg og Rungsted er en af de vildeste og mest medrivende serier, der er set i Danmark med fire Rungsted-sejre efter forlængelse. Hvem havde troet, at det kunne ske. Esbjerg havde et klart plus set over syv kampe og må være utrolig skuffede.

En serie, der går over i historie, og som både Rungsted og Esbjerg kan være stolte af. De gav alt. Det var synd, at den skulle have en taber.”

”DM-finalen Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital?”

”Jeg vil sige, som jeg sagde i slutningen af august: Guld til Aalborg Pirates. De har været bedst gennem det meste af sæsonen og har et niveau på angrebssiden, ingen kan matche. Jeg er ikke mindst imponeret af deres danske spillere med Julian Jakobsen og Patrick Bjorkstrand i spidsen.

De to lange pauser, Pirates har haft, fordi de gjorde sig færdig i lyntempo i kvart- og semifinalen, er i mine øjne et lille minus i finalen, men kun i en eller to kampe. Rungsteds chancer ligger i, at førstekæden med Olsson, Persson og Hardt holder samme høje klasse som i de seneste tre kampe i semifinalen. Finalisterne er to angrebsivrige hold, som på mange måder ligner hinanden. Det tegner godt.

Mit guldtip: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital:  Pirates vinder 4-2 i kampe.


TO ÅR MERE TIL MIKE LITTLE i SønderjyskE Kun tredje gang, at en DM-finale gentager sig