Rødovre havde svært ved at passere Filip Larsson i Frederikhavns mål, og gæsternes tre scoringer blev dermed nok til at sikre alle tre point på den københavnske vestegn

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 1-3 (1-1, 0-1, 0-1): Rødovre og Frederikshavn var tirsdag aften klar til at dyste på isen i Rødovre Centrum Arena efter ’landskampspausen’. Begge hold med stor tørst på point efter en dårlig stime i Metal Ligaen op til pausen.

Det blev en tæt duel med få mål, men hvor Frederikshavn havde den ekstra skarphed. Der var masser af afslutninger i begge ender, men kvaliteten fra hjemmeholdet er stadig ikke høj nok. Tre point til gæsterne, der spillede en solid defensiv, da det gjaldt. Rødovre dermed med et nyt nederlag i den mennesketomme og iskolde arena.

Gæsterne fik powerplay kort inde i første periode, og det lignede længe, at det ikke ville blive farligt på John Muse i målet. Men 14 sekunder før udløb kombinerede de hvidblusede sig flot frem til føring efter mål af Christopher Frederiksen. Der var kun spillet tre og et halvt minut.

Nicklas Carlsen og Trevor Cheek var efterfølgende tæt på udligning, men Filip Larsson lukkede af i målet. Kampen blev spillet i et højt tempo fra begyndelsen med spilvendinger og udmærkede forsøg. Justin Shugg og Alexander Bumagin var tilbage for Frederikshavn, der dermed mødte styrket op til matchen i den modsatte ende af landet.

Hos Rødovre havde cheftræner Thor Dresler rystet posen til aftenens kamp og dannet nye kæder efter tre klare nederlag før pausen. Halvvejs i perioden blev der tid til overtalsspil, men hjemmeholdet fik aldrig etableret et fornuftigt spil. God aggressivitet fra gæsterne, der holdt modstanderne på ydersiden.

Med seks minutter til pause udlignede Rødovre, da Steffen Klarskov puttede pucken ind ved nærmeste stolpe tæt under mål. Målet gav ekstra energi til Rødovre, der havde lille overvægt i spil og chancer resten af perioden.

Rødovre fortsatte i teten ind i anden periode, hvor blandt andre Brett Welychka havde en glimrende afslutning. Frederikshavn fik dog gylden mulighed efter fem minutter, da Gorm Topholt kom alene med John Muse. Han blev imidlertid hægtet, og dommerne dømte straffeslag. Topholt i rolig stil ned mod Muse, og frederikshavneren lagde pucken ind med baghånden. Ny føring til gæsterne.

Frederikshavn kom længere frem på banen i takt med minutterne, men momentum blev spoleret, da Rødovre fik overtal. Gæsterne leverede dog en ny overbevisende indsats i boxplay, og de rødblusede blev ikke levnet meget plads til afslutninger.

Kort efter – med syv minutter til pause – fik også White Hawks powerplay, og der var mere fart og sikkerhed i spillet. John Muse diskede op med et par gode redninger og holdt dermed tyrene inde i opgøret. Resten af perioden var til den rodede side uden de helt store chancer.

Det meste af spillet foregik i Frederikshavns zone fra tredje periode, men Rødovre kreerede ikke de helt åbne chancer. Gæsterne fik første etablerede angreb efter seks minutter, da holdet kom i overtal. Rødovre fightede ihærdigt mod et velfunderet overtalsspil fra Frederikshavn, men det var ikke nok for hjemmeholdet. Få sekunder efter udvisningens udløb blev pucken spillet ind til Thomas Søndergaard, der lagde den ind på modsatte stolpe. Sikker scoring og 1-3 med 11 minutter igen.

Frederikshavn i kontrol efter seneste scoring, der også resulterede i flere chancer. Alexander Bumagin med kvalificeret forsøg fra venstresiden, men John Muse viste sikker indgriben i målet.

Rødovre havde svært ved at bryde gennem en stærk frederikshavner-defensiv, og der blev gjort et sidste forsøg ved at erstatte John Muse med en markspiller små tre minutter før tid. Timeout fra Rødovre med to minutter igen, men der faldt ikke flere scoringer i aften.

Alle tre point gik dermed til Frederikshavn, der er tilbage på sejrskurs i ordinær tid, mens Rødovre fortsætter nedturen med få mål og ingen point. Tung periode for Thor Dresler og mandskab, der har syv dages pause til næste match i Metal Ligaen.

Højdramatik i Odense, da Rungsted vandt i straffeslag METAL FINAL4 gav overskud: Tilfreds Aalborg-direktør gør status