Straffeslag i lokalopgøret, hvor et svækket White Hawks-hold fik det sidste ord

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 3-4 (0-2, 1-0, 2-1) 0-0, 0-1 Det store nordjyske lokalbrag, der normalt kan samle 5000 tilskuere i Bentax Isarena blev igen spillet for tomme sæder.

Det er det store antiklimaks i øjeblikket i hallerne rundt om i landet.

Ingen tilskuere til de kampe, hvor der står meget mere end bare ære på spil.

Til aftenens kamp kom Pirates i næsten samme opstilling, som man havde haft til kampen mod Esbjerg i Metal Final4. Eneste ændring var, at George Sørensen ikke var blevet klar, efter, at han måtte udgå af kampen midtvejs i 2. periode.

Dermed fik Jesper Wulff chancen fra start for Pirates. Hos Frederikshavn kom man med de samme spillere, der havde sat en 4-1-føring i Esbjerg over styr for at tabe i straffeslag med 4-5, altså uden Hammond, Bumagin og Shugg.

Man kunne forvente et Frederikshavn-hold, der kom ud med fuld fokus, så man ikke gjorde det samme endnu engang.

Pirates' Josh MacDonald forsinket kåret til månedens TISSOT spiller for Metal Ligaen i december måned. Han havde haft en rigtig god december måned, hvor han sammen med Kirill Kabanov og Pierre-Olivier Morin scorede mål på samlebånd.

Frederikshavn forsøgte at komme med et lille pres på Jesper Wulff i starten af kampen, men det lykkedes for Pirates at holde skuddene væk fra Wulff. Aalborg kom til den største chance, da Pierre-Olivier Morin opsnappede pucken og afleverede til Kabanov.

Han skulle nok have taget skuddet selv, for det virkede heller ikke til, at Kabanov var helt klar på den aflevering.

Kort efter fik Gorm Topholt en lille friløber fra blueline mod Wulff, men Wulff fik lukket af mellem benene, og Wulff fik en god start på kampen.

Frederikshavn kom foran ved Christopher Frederiksen, der også har en fortid i Aalborg, da han efter otte minutters spil af 1. periode stod helt fri foran Jesper Wulff og sendte pucken ind i toppen af nettet. Pucken hoppede dog hurtigt ud af målet, så dommerne skulle lige ned og tjekke målet igennem, men der var ikke nogen tvivl. Pucken var over linjen, og Frederikshavn var foran.

Kampens første udvisning kom, da Mads Larsen ville give Kirill Kabanov en "krammer", men det må man ikke i disse coronatider.

Aalborg havde et par gode muligheder i powerplay, men Mathias Seldrup tog dem sikkert, mens Aalborg forsøgte at flytte rundt med Frederikshavns boks. Christopher Frederiksen arbejdede godt i offensiv zone, og var ved at skabe chancen til Lucas Andersen, der dog ikke fik udnyttet muligheden.

Frederikshavn kom i sin første powerplay i kampen, og det blev udnyttet til fulde. Mads Larsen havde pucken på blueline, hvor han sendte den ind mellem venner og fjender, hvor det lykkedes for Thomas Søndergaard at styre pucken ind bag Jesper Wulff. 2-0 til gæsterne efter 20 minutter.

Pirates på vej mod comeback
Aalborg startede 2. periode i powerplay, og det fik hjemmeholdet udnyttet til en reducering ved Cody Donaghey, da han sendte pucken mod mål fra blueline, og tæt under mål fik Julian Jakobsen generet Frederikshavns Thomas Søndergaard nok til, at han fik styret pucken mellem benene på Seldrup.

De næste minutter var der ikke de store chancer, hvor begge hold havde fokus på at man ikke tillod nogle store muligheder til modstanderne. Josh MacDonald følte, at han blev trippet, men i stedet var det kort efter Frederikshavn, der kom i powerplay, da Kirill Kabanov lavede en tripping.

Frederikshavn fik lagt et pres på Wulff, hvor Frederikshavn var tæt på at styre pucken i nettet, men det lykkedes for Aalborg at holde Frederikshavn fra at komme yderligere foran. Som udvisningen udløb kunne et opmærksomt Aalborg hold have sendt Kabanov mod mål, men det opdagede man ikke.

Holdene skiftes til at tage lidt udvisninger uden, at det var noget, der gav yderligere mål. Aalborgs Jeppe Jul Korsgaard kan sove godt i nat, efter han to gange havde smidt sig ned i Mads Larsens slagskud på blueline, og begge gange skøjtede han ud på bare en skøjte. Aalborg havde bidt sig tilbage i kampen, og var kun nede med et enkelt mål op til 3. periode.

Dramatisk tredje periode
Aalborg kom godt ud til de første skift i 3. periode, hvor man skøjtede på, men det var Frederikshavn, der var tættest på at score periodens første mål. Nikolaj Krag Christensen sendte dog pucken via overliggeren og op i nettet bag mål.

Efter lidt tumult foran Frederikshavns mål, så endte det med et powerplay til Aalborg, og det var man hurtigt til at udnytte.

Opskriften var lidt af den samme, som ved det første mål, hvor pucken blev sendt op til Cody Donaghey, og han sendte pucken mod mål, hvor Martin Højbjerg fik styret pucken i nettet til udligning.

Det gav et boost til Aalborg, der spillede en del mere offensivt, og det gav også pote, da Josh MacDonald gjorde det til 3-2, da han bare rettede staven til og udnyttede den fart, som Martin Lefebvre satte afleveringen med.

Aalborg kom stærkt mod mål for at udbygge føringen, men i stedet var det Thomas Søndergaard, der fik udlignet til 3-3, da han nærmest ud af ingenting fik sendt pucken i nettet.

Jari Pasanen tog sin timeout med omkring fire minutter igen for at få styr på tropperne og Frederikshavn holdt uafgjort i den ordinære spilletid.

Frederiksen lukkede for Frederikshavn
Stillingen efter 3. periode var 3-3, og det betød, der skulle spilles overtid for at finde en vinder. Her var det Aalborg, der havde mest kontrol med pucken i de første minutter, men det gav dog ikke muligheder.

Så overtog Frederikshavn pucken og Lucas Andersen var tæt på at sikre Frederikshavn sejren. Julian Jakobsen røg ud i boksen for en knætackling, og Aalborg kom på overarbejde i egen zone, hvor der blev kæmpet heroisk. Det lykkedes for Aalborg at holde Frederikshavn fra scoring, og det endte med straffeslag.

Frederikshavn startede straffeslagene, hvor Lucas Andersen fintede Jesper Wulff ned og satte pucken højt. For Aalborg var det Josh MacDonald, der var den første, og det var næsten en kopi af Andersens mål. Normalt er det sværere at score på straffeslag i ishockey end straffespark i fodbold, men Gorm Topholt scorede også på det tredje straffeslag. Ben Duffy kunne dog ikke bringe balance i stillingen, og dermed kunne Christopher Frederiksen score på det sidste straffeslag og sikre Frederikshavn ekstrapointet.

Herning brød stimen og sejrede hjemme med 5-2 over SønderjyskE Mitchell bag stort Odense-comeback, Esbjerg-sejr i overtiden