Fynboerne tog for første gang i sæsonen point mod Esbjerg Energy via en forrygende slutfase

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 5-6 (0-3,2-2,3-0) 0-1 Sikke en uberegnelig aften i VinMedKant Arena, hvor Odense Bulldogs viste en helt anden moral end tidligere på sæsonen i en rutsjebane af en kamp, hvor fynboerne med tre mål i slutfasen og et Dale Mitchell-hattrick gik fra 2-5 til 5-5 og fik trukket favoritterne fra Esbjerg ud i overtid.

Det blev dog gæsterne, der snuppede de to point, da Davis Vandane hamrede et slagskud i nettet i overtiden, hvor vestjyderne spillede fire mod tre-powerplay. Dermed 6-5 og bonuspoint til Energy.

Nøjagtig som sidste gang, de to hold mødtes i VinMedKant Arena, leverede Esbjerg en stærk sekvens med få mål på få minutter i første periode. Sidste gang var det i begyndelsen af perioden, mens vestjyderne denne ventede lidt med at slå til.

Til gengæld gik det rygende stærkt lige op til første pause.

Der var spillet små 17 minutter, da Odenses Rasmus Simonsen ikke helt kunne komme forbi dommeren lige omkring midterlinjen. Spillet blev vendt, og efter et Esbjerg-pres og et par pingpong-pucke var Jannik Christensen isnende kold, da han fik chancen skråt foran mål. Han smed den stille over i modsatte hjørne.

Kort efter sejlede det igen i Odenses defensiv og tre Esbjerg-spillere kunne helt uhindret kombinere alene med Tadeas Galansky, der naturligvis var chanceløs. Cam Knight scorede uden problemer blot 38 sekunder efter det første mål.

Esbjerg havde virkelig sat fart nu, og Jannik Christensen kunne trække langt ind til afslutning 41 sekunder før pausen. Han skød, Galansky fik fat med skinnen, men lige nøjagtig ikke nok til, at tjekken kunne hindre, at pucken sneg sig ind over stregen. 3-0 til gæsterne efter første pause.

Ret overraskende udvikling efter det første kvarter, hvor Odense var Esbjerg helt jævnbyrdig og mere eller mindre spillede lige op med topholdet fra vest i en chancefattig indledning.

Rasmus Bjerrum og David Madsen havde begge muligheder for at øge Esbjergs føring i begyndelsen af anden periode, inden Dale Mitchell i den anden ende var tæt på at skubbe en retur i nettet med hoften.

Fynsk reducering seks minutter inde i anden periode, da Georgs Golovskovs snurrede rundt om hele Esbjerg-forsvaret og lagde pucken til Mikkel Hansen, der uden problemer kunne trække pucken i nettet til 1-3.

Efterfølgende var der tumult mellem de gamle holdkammerater Rasmus Bjerrum og Dale Mitchell, og duellen på næver blev afløst af en to minutter lang krig på ord, mens de to sad i straffeboksen.

Dale Mitchell fik det næste ord i den duel, da Odense udnyttede en powerplaymulighed til at reducere. Mitchell havde plads til at skyde, men Thomas Lillie burde nok have taget canadierens skud. 2-3 og spændingen tilbage på Fyn efter 34 minutter.

Det var dog kun kortvarigt, for fynboerne lod tre minutter senere en lang clearing fra Davis Vandane glide igennem midtzonen og helt op til David Madsen, der eksekverede sin friløber via Galanskys skinne 2-4.

Kort efter stod Craig Puffer for dagens detalje, da han i høj fart flænsede et skud op bag en sagesløs Galansky. Forrygende detalje, 2-5 på tavlen, og Esbjerg tog endnu en tremålsføring med ind til pause.

De første 10 minutter af tredje periode havde Esbjerg-folk sværmende omkring Galansky, og tjekken måtte flere gange vise hele sit repertoire i en fase, hvor Energy skulle have afgjort løjerne.

Da gæsterne havde for mange folk på isen halvvejs inde i perioden, ramte Martin Larsen det inderste af inderstolpen og kunne med rette ærgre sig over manglende marginaler.

Odense fandt momentum, og Dale Mitchell reducerede til 3-5 med godt fem minutter igen. Fynboerne pressede, Esbjerg havde tabt koncentrationen, og da Odense tog Galansky ud, fik Martin Larsen hurtigt reduceret til 4-5.

Efter faceoff fik Bulldogs lynende hurtigt etableret sig i Esbjergs zone igen, og Dale Mitchell blev sat op til skud, eksekverede perfekt og fuldendte sit hattrick.

Sikke en afslutning af Bulldogs, der viste kæmpe moral og samtidig et dumt pointtab for Energy, der formentlig havde vundet kampen ”mentalt” med fem minutter igen.

Nu blev det altså blot til to pinde via Vandanes slagskud i overtiden på en aften, hvor Mitchell altså markerede sig som "i gamle dage" med et hattrick, mens David Madsen var stærk for Esbjerg, hvor man også bemærkede to mål af Jannik Christensen. Det sker ikke alt for ofte.

Frederikshavn tog bonuspoint med hjem fra Bentax Isarena Rungsted skarpest i dyst mod ærkerivaler