David Grubak stod en god kamp i målet hos Rungsted, der vandt sikkert i Rødovre i den sjællandske klassiker

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 1-4 (0-2, 0-0, 1-2): Rødovre Centrum Arena lagde fredag aften is til ærkerivalopgøret i Metal Ligaen mellem Rødovre og Rungsted, der i øvrigt blev vist direkte på TV 2 Sport. Begge hold mødte op med nederlag i bagagen, så der var revanchelyst i begge bokse.

Som i de foregående opgør mellem de to hold var Rungsted stærkest. Det solide tophold lukkede ned for hjemmeholdet, der skabte chancer - men relativt ufarlige chancer det meste af tiden. Tyrene viste en klart større arbejdsindsats end i sidste kamp, men i aften var det ikke nok mod Rungsted. Gæsterne vandt sikkert med tre mål og udbygger på førstepladsen.

Ganske fint tempo fra begyndelsen, hvor begge mandskaber kom frem til et par afslutninger. Tættest på var Brett Welychka, der testede dagens Rungsted-målmand, David Grubak, tæt under mål.

Der var langt mellem de helt store chancer, men det blev der ændret på lidt over halvvejs i perioden. Rungsted fik kampens første powerplay, og selv om Rødovre spillede et godt undertal og med stor redning af John Muse i målet, kom gæsterne alligevel foran. Nikolaj Rosenthal slog pucken i mål kort for mål efter 12 minutter.

Phillip Schultz styrede en puck på overliggeren med fem minutter til pause, hvilket var hjemmeholdets største chance hidtil. Gæsterne havde siddet på det meste af spillet, og næste scoring tilfaldt også Rungsted. John Muse fik ikke kontrol over en puck efter et skud, og så kunne Marcus Olsson slå pucken over stregen til tomålsføring.

Rungsted med momentum efter de første 20 minutter, men Rødovre viste mere vilje og fight end i tirsdags i Vojens. Holdet havde dog svært ved at skabe oplagte chancer.

Rungsted i dominans ind i anden periode, hvor Erik Hjalmarssons tropper også fik kampens næste powerplay. Nikolaj Rosenthal sendte pucken på overliggeren, men ellers fik hjemmeholdet lukket fint ned for chancerne.

Gæsterne i nyt overtal efter otte minutter, og også denne gang blev Rungsted holdt fra helt store chancer. Stærkt arbejde af Rødovre, der lukkede ned. Næste overtal blev tilkendt Thor Dreslers tropper, men de rødblusede fik kun sendt relativt ufarlige pucke af sted.

Det meget over- og understalsspil blev afløst af spil fem mod fem i fem minutter, hvilket gav mere flow i spillet. Anden periode var dog præget af udvisninger, og den næste fik Rungsted. Rødovre havde imidlertid svært ved at skabe noget, og Rungsted klarede sig flot igennem.

Rødovre førte skudstatistikken med tre efter to perioder, men hjemmeholdet havde svært ved at kreere noget, der for alvor satte David Grubak på prøve i målet. Især i overtal. Ellers en god periode af Mighty Bulls.

Tredje powerplay til Rødovre få minutter inde i tredje periode, og der skulle kun bruges fem sekunder, før pucken lå bag David Grubak. Jonatan Nielsen fyrede kanonen af fra distancen, og så lå pucken i netmaskerne. 1-2 – og fornyet spænding i matchen.

22 sekunder senere øgede Rungsted igen, da Nichlas Hardt fra venstre i slottet vendte rundt og skød pucken mellem benene på John Muse. Hampus Gustafsson tæt på at øge yderligere et øjeblik efter, men pucken ramte stangen, og Rødovre slap med skrækken.

Rødovre bestemt stadig med i opgøret og havde ind i mellem gode etablerede angreb i Rungsted zone. Men som i det meste af kampen skortede det på de farlige scoringschancer. Phillip Schultz, der var tilbage i dagens kamp, spillede solidt med stor energi og kreativitet.

Gæsterne i powerplay med otte minutter igen, men det blev en rodet omgang fra de hvidblusede. Rødovre herefter i jagt på en reducering, men Rungsted slap ikke taget og spillede sig frem til flere afslutninger på John Muse.

Thor Dresler trak keeperen ud med næsten to og et halvt minut igen. Friskt træk, men det gav ikke udbytte, og i stedet kunne Nichlas Hardt skøjte ned og sende pucken i mål til 1-4. Sikker sejr til topholdet, der aldrig rigtig blev truet i aftenens opgør mod arvefjenderne.

Mitchell bag stort Odense-comeback, Esbjerg-sejr i overtiden Morten Andreasen forlanger Rødovre-skarphed