White Hawks fik vendt skuden definitivt med tre point i eftermiddag mod gæsterne fra Midtjylland

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 3-2 (2-0, 1-0, 0-2) Det lignede en sikker sejr til hjemmeholdet efter anden periode, men Herning havde nær taget et ufortjent point i Danmarks nordligste skøjtehal. White Hawks tog fortjent tre point, og ser ud til endelig at have vendt skuden med to sejre i denne weekend.

Hjemmeholdet kom buldrende ud fra kampens begyndelse, og spillede en af sæsonens bedste perioder. En ukuelig optimisme, en fighter og offervilje, samt en effektivitet i afslutningerne, gjorde at høgene kunne gå til pause med en 2-0 føring.

Allerede efter 1:30 var der kasse, da Kyle Hope sendte pucken ind bag Simon Nielsen. Herning keeperen så først pucken for sent, og havde ikke mulighed for at forhindre scoringen. Det bølgede frem og tilbage med det ene angreb efter det andet, og høgene var for alvor ovenpå.

Gæsterne havde bestemt også chancer, og havde nok også fortjent en udligning. Netterberg på stangen, og MacMillian i to omgange, kunne have bragt midtjyderne tilbage i opgøret. Men der var lukket af hos Mathias Seldrup i vendelboernes bur.

Det var et forvandlet White Hawks mandskab, i forhold til holdets seneste hjemmekampe. Anført af den lille kriger, Gorm Topholt, så var det hjemmeholdet der dominerede og havde pucken mest. Topholt er i gang med sin absolut bedste sæson i Metal Ligaen.

Scoringen til 2-0 kom efter en fornem pasning fra Blichfeldt bag mål, til en fremstormende kaptajn Jesper Jensen, der ikke havde problemer med at sende skiven i mål. Flot scoring af hjemmeholdet, der kunne gå til pause med behagelige 2-0 på måltavlen.

Anden periode var meget lige, men med Herning som flittige gæster i udvisningsboksen. Hele fem gange måtte midtjyderne en tur i straffeboksen, og to af gangene var det endda samtidig. Så to gange havde hjemmeholdet chancen med to spillere i overtal, og det lykkedes på det sidste forsøg at score.

Powerplay har haltet for høgene i sæsonen, men da Kyle Hope med et kanon slagskud sendte skiven ind til 3-0, var der for alvor tændt håb i høgene. Sikke en hammer fra canadieren, der har spillet sig op den seneste tid.

Den scoring må Ben Cooper ærgre sig meget over. Dupont modtog en fortjent udvisning, men så skulle Mathias Bau lige tale med store bogstaver mod dommerne, og så røg han med ud. Dumt af Bau, og den scoring må han tage på sin kappe, ved at lade holdkammeraterne i stikken på den måde.

Herning virkede ikke til helt at være der i eftermiddag. Profilerne slog ikke til, og man kunne ikke se desperationen i øjnene på spillerne. Ben Cooper og Dan Jensen har et stort arbejde foran sig, da en stjerneparade af den kaliber bør kunne præstere bedre.

Derfor var der sikkert talt med store bogstaver i omklædningsrummet, for fem minutter inde i tredje periode kom Herning på tavlen. Blichfeldt sad ude med høgenes første udvisning i opgøret, og så kunne den tidligere White Hawks spiller Kristian Jensen reducere for gæsterne. De kom ud med mere vildskab i de sidste tyve minutter, og forsøgte at komme tilbage i kampen.

De kom til flere chancer, Herning, og her sprællede Mathias Seldrup fremragende mellem stængerne i hjemmeholdets bur. Det var meget fighter betonet i eftermiddagens kamp, hvor dommerne også lod spillerne røre ved hinanden. God dommerlinje i dag.

Herning åd sig for alvor ind i kampen takket være udvisninger til hjemmeholdet. Det udnyttede Mathias Bau til at reducere yderligere til 3-2, med fire minutter tilbage. Sikke en spændende afslutning vi fik os i Nordjyske Bank Arena lige pludselig.

Herning med et skud på overliggeren med to minutter tilbage af kampen, og Simon Nielsen ud af buret med 1:37 igen, samtidig ed Blichfeldt sad i straffeboksen for anden gang i kampen. Der var spænding for alle pengene for de 375 tilskuere.

Det holdt, og det var også fuldt fortjent. Sikke en fight de hvide leverede i eftermiddag, og de tog tre meget vigtige point.

Pirates-revanche mod Herlev og fjerde Aalborg-sejr på stribe Storsejr til Rungsted, Odenses nedtur fortsætter