God fight i Bentax Isarena i eftermiddag, hvor hjemmeholdet lige nøjagtig holdt ørnene fra fadet

Aalborg Pirates-Herlev Eagles 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) Aalborg Pirates trak sig sejrrigt ud af et fysisk opgør imod Herlev Eagle, som pressede hjemmeholdet til det yderste. Kampen var ikke den mest velspillede, men hvad kampen manglede i flot spil havde den i intensitet, hvilket underholdt de heldige tilskuere i Bentax Isarena.

Det var ikke den flotteste første periode, som ellers startede ud med et brag. Efter et hårdt hit fra Lasse Bo Knudsen på Ulrich Linnet røg temperamentet op hos Herlev-spilleren, som gik efter Knudsen. Dette resulterede i en slåskamp, hvor begge spillere efterfølgende blev sendt i bad efter blot tre minutter.

Aalborg kom til kampens første store chance, da Martin Højbjerg fik plads lige over den ene faceoff-cirkel, og med et solidt skud var det kun en god redning fra Emil Jidskog, som forhindrede en tidlig Aalborg-scoring.

I den anden ende var Herlev dog heller ikke langt fra, da et højt pres var lige ved at give pote efter 5 minutter. En fejl i opspillet fra Aalborg var lige ved at give en god chance for gæsterne, men Jesper Wulff, som havde fået en sjælden kamp fra start, fik flot afvist afslutningen.

Perioden udviklede sig til en ustruktureret affære, som var præget af mange fejlpassninger og spilstop. Først da Alexander Edström tog kampens første udvisning, åbnede kampen sig lidt op igen.

Især Julian Jakobsen havde alletiders mulighed for at score, da Jidskog kun fik halvklaret et hårdt skud foran mål. Returen endte på staven af Aalborgs kaptajn, men hans afslutning ramte stolpen.

Efter et langt angreb, hvor Edström blandt andet var tæt på at sende pucken i eget net, fik Jeppe Jul Korsgaard sendt et hårdt skud afsted fra venstre side. Pucken blev parrede af Jidskog, men returen endte hos Daniel Madsen, som hurtigt fik sendt pucken imellem Jidskogs ben. Dermed kunne Aalborg fortjent gå til pause med en føring på 1-0 efter første periode.

Aalborgs føring blev udbygget et minut inde i anden periode, da Kirill Kabanov lavede dagens detajle. Anton Schou sendte pucken på mål med et højt skud, som Jidskog ikke kunne kontrolere. Returen røg op i luften, og som en baseballspiller fik Kabanov ramt pucken inden den gik over overliggeren, og sendt den i mål til 2-0 til hjemmeholdet.

Herlev forsøgte at komme tilbage, og fik også skabt enklte halve chancer mod Jesper Wulff, men i deres bedste periode var Aalborg ikke langt fra at score til 3-0, da Josh Macdonald afdriblede to Herlev backer, og sendte en puck til Tobias Ladehoff, som dog måtte se sin afslutning reddet i flere omgange af Jidskog.

Gæsterne fik chancen for at komme tilbage, da Alexander Lindqvist-Hansen med et flot raid tvang Anton Schou til at lave en hooking for at forhindre den potentielle chance. Selvom Herlev ikke formåede at score i powerplayet, fik det bragt hjemmeholdet i en smule ubalance, og det udnyttede de kort efter udvisningen. Joseph Jonsson fik pucken på mål fra venstre side, og Wulff kunne ikke få fat i pucken. Det skabte tumult foran mål, og her kunne Joachim Linnet let sende pucken op i nettaget.

Et minut inde i tredje periode blev det 3-1 til Aalborg. Et løst skud fra Thomas Spelling tog en afretning på vejen ind imod Jidskogs mål, og det snød den svenske keeper. Dog skulle målet ses igennem, men efter et kort gennemsyn kunne de tilstedeværende i Bentax isarena se dommerne pege på pletten til stor forløsning for hjemmeholdet.

Herlev var utrolig tæt på at svare igen, minuttet senere, da en fejl fra en Aalborg back nær havde givet en scoring til gæsterne. Jesper Wulff formåede dog flot at komme på trævs, og han fik lige akurat det indereste af benskinnen på afslutningen, så pucken trillede snært forbi målet.

Tiden arbejdede imod gæsterne, og da Lasse Mortensen tog en trippingudvisning formåede Aalborg at holde fornuftigt i pucken. I alle 120 sekunder kørte Pirates pucken flot rundt, og Martin Højbjerg var ikke langt fra at afgøre kampen, da han blev spillet fri foran mål, men Jidskog var hurtigt på plads.

Bedst som det lignede at Aalborg skulle køre sejren stille og roligt i land, fik Herlev reduceret. Et skud fra Alexander Lindqvist-Hansen blev på flotteste vis styret ind bag Jesper Wulff af Matthias Asperup med fem minutter igen.

Med to minutter igen fik Magnus Molge en klodset udvisning i offensive zone, og i over et minut fik Aalborg kørt pucken rundt, og holdt den væk fra Herlevs pres. Det tog tid af uret og da Herlev endelig fik kontrol, var der blot 54 sekunder tilbage. I 5 mod 4 kunne Aalborg let og rutineret køre pucken rundt i de resternede sekunder til en velfortjent sejr på 3-2.