Russeren blev matchvinder for Frederikshavn

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 3–4 (0-0, 1-2, 2-1, 0-1) OT

Esbjerg var nede med to, da der resterede ti minutter af kampen, men formåede med et stærkt come back, at tvinge kampen ud i overtid. Lige lidt hjalp det dog for vestjyderne. Chancerne var der, men skarpheden manglede, mens gæsternes uhyggeligt stærke russer, Alexander Bumagin, atter var en afgørende faktor for Frederikshavn. Han afgjorde således kampen til gæsternes fordel i overtiden og nordjyderne har dermed udlignet til 2-2 i serien.

Kvartfinalernes fjerde spillerunde bød på den anden kamp i den nye Granly Hockey Arena, hvor Esbjerg i søndags debuterede med en sejr og bagte sig på 2-0 i serien.

Sidenhen fulgte en kamp i Frederikshavn tirsdag aften, hvor værterne fuldt fortjent fik udlignet serien til 2-1 efter en komfortabel og utvetydig sejr på 4-0. Ved den lejlighed sad frederikshavnerne hårdt på vestjyderne i den første halve time, mens Esbjerg i nøglesituationer manglede både skarphed og fokus. Vestjyderne sluttede dog bedst af tirsdag aften, om end det var på en måske lidt billig baggrund, da kampen på det tidspunkt reelt set var afgjort i Frederikshavns favør.

Frederikshavn måtte til aftenens kamp undvære Mathias Mølgaard, Kasper Kristensen, Thomas Larsen, og Christoffer Åkesson, mens Esbjerg stillede uden Niklas Andersen, Colin Vock, Christian Wejse, Kim Karlsson og Oliver Jessen.

Nede med fire forward-profiler var Esbjerg-træner Mark Pederson mere eller mindre tvunget ned på tre kæder, mens gæsterne kunne mønstre fire af slagsen.

Målmandsduellen stod mellem Tadeas Galansky og Mathias Seldrup.

Taktisk indledning med få blottelser

Da de to mandskaber havde følt hinanden lidt an fik Esbjerg efter tre minutter sat sig lidt mere på begivenhederne og det var da også værterne der fik spillet sig frem til kampens første større målchance, da Mark Derlago fra ”Gretzky’s office” fandt Jesse Mychan inde foran mål. Den canadiske slider sendte dog skiven lige forbi opstanderen.

Som perioden skred frem var Esbjerg fortsat i teten rent spillemæssigt, om end dette ikke udmøntede sig i de helt store målchancer.

Selvom Esbjerg mødte gæsterne langt fremme på isen, så fik nordjyderne også lejlighed til at kigge frem af og til, hvor David Friedmann med lidt held kunne have bragt gæsterne i front i det 7. minut, hvor Mathias Seldrup måtte i aktion for vestjyderne for første gang.

Jesse Mychan var i afslutterens rolle to gange omkring periodens halvvejsmærke, hvor vestjyderne havde fået sig godt etableret i gæsternes zone.

Marcus Pedersen var manden bag Frederikshavns bedste mulighed i første periode, da han efter 13 minutters spil fik en stor chance i forbindelse med en kontra. Men Seldrup viste storspil i Esbjerg-målet og afviste forsøget fra den unge forward.

Periodens eneste udvisning tegnede nordjydernes Christopher Frederiksen sig for, da han efter et lille kvarter måtte til afkøling for en høj stav. I power playet der fulgte blev det til et par gode tilbud til Esbjergs Brady Austin, men Galansky tog godt fra i målet og afviste to forsøg fra den store back.

En taktisk første periode uden de store blottelser sluttede 0-0 og kampen var altså helt åben forud for anden periode.

Effektive frederikshavnere tog føringen

Gæsterne startede bedst i anden periode, hvor værterne havde svært ved at finde rytmen og konceptet. Et føringsmål til gæsterne i det 5. minut var da heller ikke udpræget ufortjent. Det var i situationen Mads Larsen, der efter forarbejde fra Dale Mitchell, fik sneget pucken ind under Seldrup til 0-1.

Gæsterne kørte fortsat godt på som man nærmede sig det 10. minut. Uopmærksomhed i Esbjerg-defensiven gav Cam Spiro alt for let spil, da den giftige canadier fik lov til at skære ind foran mål fra en position bag mål, hvorefter pucken køligt blev lagt ind under Esbjerg-keeperen til 0-2.

Der var nu larmende tavshed i Granly Hockey Arena.

Det havde et stykke hen af vejen været svært at få øje på vestjydernes game plan, hvor fraværet af fire forwards selvsagt havde medført en del rokeringer i angrebsformationerne.

Gæsterne var bedst i nærkampene og Esbjerg skabte for lidt. Felix Scheel virkede dog særdeles veloplagt, ja til tider var han vel nærmest en utrættelig enmandshær for vestjyderne. Masser af istid til Scheel igen denne aften.

Det var da også netop Esbjergs slider med nr. 54, som efter 14 minutter bagte Esbjerg ind i kampen igen, da han tog chancen og trykkede af fra distancen. Pucken strejfede en frederikshavner undervejs og snød Galansky i målet, som derfor var chanceløs i situationen. 1-2.

I den efterfølgende sekvens var Jesse Mychan tæt på at bringe balance i regnskabet, da han forsøgte sig med en styring tæt under mål. Men forsøget gik lige forbi.

Esbjerg fik chancen i power play tre minutter før pausen, men man fandt aldrig den afgørende åbning og savnede flere afslutninger fra vestjyderne.

En udvisning til Felix Scheel mod periodens slutning sendte Frederikshavn i overtal; et power play som gæsterne kunne tage med ind i tredje periode.

Indtrykket efter anden periode var, at gæsterne havde været bedst langt hen af vejen, men at Esbjerg sluttede bedst i anden periode, hvor man også noterede sig, at kampen tog til i intensitet.

Stærkt Esbjerg-come back sendte kampen i overtid

Gæsterne skulle vise sig ganske determinerede, når det kom til at drage fordel af power playet, som man tog med ind i tredje periode. Gæsternes russiske bjørn, Alexander Bumagin, behøvede således kun 40 sekunder, før han havde bragt Frederikshavn foran med to. Efter en recept, der lignede russerens power play-mål fra kamp tre på en prik, bragede russeren et slagskud ind bag Seldrup og tavlen viste 1-3.

En kold spand vand i hovedet på Esbjerg-spillerne og hovedparten af de mange fremmødte i Granly Hockey Arena.

Frederikshavn bakkede nu og mødte Esbjerg med en kontrolleret defensiv. Nordjyderne stod godt i egen zone og gjorde det svært for Esbjerg at komme tæt på Galanskys mål.

Med ti minutter igen lignede det da også en yderst vanskelig opgave for vestjyderne, men Marc Hagel og Andreas Grundtvig bagte i fællesskab spændingen tilbage i kampen, netop som man nærmede sig periodens halvvejsmærke. Esbjerg-kaptajn Hagel leverede forarbejdet, da pucken blev distribueret ud til Grundtvig, der fra en halvspids vinkel sendte pucken usvigeligt sikkert op i nettaget til 2-3.

Esbjerg pressede nu for alvor på og gæsterne var flere gange på hælene. En udvisning tre minutter før tid til Jeppe Holmberg skulle da også vise sig dyr for gæsterne.

Med 2:21 tilbage udbad Esbjerg sig en time out og man satsede kort tid herefter og spillede altså seks mod fire.

Med to mand i overtal behøvede Esbjerg ikke mere end ni sekunder, før der var bragt balance i regnskabet. Både Mark Derlago og Jesse Mychan gik på mål og med et tungt pres på mål måtte gæsterne til sidst kapitulere, da Marc Hagel var først over en løs puck, som blev slået i mål til 3-3. Euforisk jubel i Granly Hockey Arena, hvor man nu kunne forberede sig på en overtidsafgørelse.

Bumagin afgjorde til Frederikshavns fordel i overtiden

De 4.148 fremmødte tilskuere i en udsolgt Granly Hockey Arena kunne se både Brett Bellemore og ikke mindst Max French brænde store chancer i første halvdel af fjerde periode, hvor Esbjerg langt hen af vejen synes at være ovenpå.

Marc Hagel arbejdede som en hest, vandt talrige nærkampe i hjørnerne og langs banden og var i det hele taget et stærkt kort for Esbjerg denne aften.

Gæsterne havde dog et mindst lige så stærkt kort. Han er russer og hedder Alexander Bumagin og han er en evig kilde til uro i modstanderens defensiv, når han er på isen.

Russeren havde da også et par muligheder tidligt i overtiden, men der skulle gå et kvarter, inden det lykkedes ham at få passeret Seldrup i overtidsperioden. Med kort aftræk sendte han et slangehug ind bag Seldrup og afgjorde kampen til gæsternes fordel. 3-4 og en feststemt enklave af Frederikshavn-fans havde en fest og kunne efterfølgende hylde deres helte, som kom på isen igen for at modtage hyldest og klapsalver i lange baner. Herligt og festligt.

Frederikshavn har dermed udlignet til 2-2 i serien og har altså vundet hjemmebanefordelen tilbage. Næste kamp spilles søndag aften i Frederikshavn.

Rødovre Mighty Bulls sikrer sig ny hovedsponsor OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital