Debuten kunne ikke forløbe bedre for den finske lejesvend i Frederikshavn

Det var en bevæget mandag aften for Frederikshavns nye angriber Aleksi Halme.

Han var taget af sted allerede klokken 04 hjemme fra Helsinki, og Halme endte altså sin mandag med at score det afgørende mål i lokalderbyet mellem Frederikshavn og Aalborg.

Fansene i Nordjyske Bank Arena gik totalt amok i glæderus, hvilket blev fejret med slagsange, og hyldest til spillerne på isen flere gange efter opgøret. Men det er faktisk sket en gang tidligere i det nordjyske lokalopgør, hvor en kamp først er blevet afgjort i allersidste sekund.

I begyndelsen af 80érne, spillede FIK mod AaB på Frederikshavn Isstadion. Her stod det 3-3, og tilskuerne var så småt ved at finde udgangen (Dengang spillede man ikke overtid i tilfælde af uafgjort). Med ét sekund igen var der face-off i AaB zonen, og her sendte Chappy pucken direkte ind i netmaskerne.

Frederikshavn Isstadion blev også dengang omdannet til et inferno af jubel, hvor folk væltede ned af trapperne i glædesrus. Canadiske Craig Chapman blev en legende i Frederikshavn, hvor han nok stadig betegnes som den bedste udlænding nogensinde i klubben. Hvem ved, om finske Aleksi Halme om mange år har samme status?

Han startede i hvert fald på den bedst tænkelige måde.

Det gjorde ham både glad og fortumlet. 

- Det føles utroligt. Jeg har spillet et par kampe i Finland, men jeg har mest siddet på bænken og ikke spillet så meget, så det var fedt at være i aktion i kampen, og jeg ser allerede frem til den næste kamp, sagde han til Nordjyske efter kampen. 

- Jeg havde hørt en masse godt omkring klubben, og jeg kender Jari Pasanen. Jeg fik ikke meget spilletid tilbage i Finland, hvilket jeg vil få her, og derfor passer det her sted perfekt for mig, lød det fra den 21-årige angriber. 

Halme er kommet direkte fra en "op og ned"-tilværelse i KHL hos Jokerit, der har brugt ham både en smule i KHL, men også i den næstbedste finske række, Mestis, hvor Jokerit har sin farmerklub, Kiekko-Vantaa. 

Nu er han altså foreløbig på låneophold i det nordjyske, hvor man sagtens kunne se ham gro på samme måde som den store back, Eemeli Räsänen, der på samme måde kom til Frederikshavn fra Jokerit, og nu altså er en nøglespiller i White Hawks-defensiven. 


CHL: Rungsted på historisk togt hos fransk traditionsklub VIDEO: Højdepunkter fra SønderjyskE-Rögle