Mathias From scorede hattrick, men det var Morten Poulsen der katapulterede Herning til deres første sejr i serien over et sejt Herlev-hold.

Herning Blue Fox - Herlev Eagles: 6-1 (0-1, 4-0, 2-0)

Herning måtte til aftenens kamp undvære både Jesper Thörnberg og Mathias Bau, men man havde altså fået Patrick Madsen og Andris Dzerins tilbage. Herlev drog til heden med noget nær fuldt hold og var klar til at byde Danmarks mest vindende klub op til dans.

Gæsterne var ikke spået store chancer i serien og senest på denne is tabte man da også med 8-0. Denne aften manglede Blue Fox dog to af de helt tunge profiler og det kunne altså blive "ørnenes" chance.

Herning lagde stærkt fra land og fik også et tidligt powerplay. De til aftenen nye formationer havde endnu ikke sat sig og hjemmeholdet blev aldrig rigtig farlige.

Mathias From var en af de spillere der skulle fortsætte sit høje niveau og stå for den offensive produktion. Han var tæt på at åbne ballet med en wrap-around, men Adam Ohre nåede på plads.

Herlev fik et powerplay og det var en af de chancer hvor gæsterne virkelig skulle være skarpe. Mac Carruth blev aldrig sat på de store prøver i målet, men man bemærkede at gæsterne i åbent spil gerne afsluttede fra både mulige og umulige vinkler.

Der var, helt som ventet, god intensitet i opgøret og med Herning i den spilstyrende rolle.

Kort før pausen skulle Herlev komme i front og det var med Joseph Jönsson i målscorerens rolle. Skuddet fra svenskeren tog en Herning-stav på vejen og Carruth måtte kapitulere.

Kaptajnen viste vejen

Mathias From trak en udvisning kort inde i anden periode og det var igen tydeligt at ingen af de to formationer var spillet sammen. Matin Eskildsen var dog alligevel ikke langt fra at slå en løs puck i nettet.

Brett Thompson huggede minuttet senere pucken på sammenføjningen og det trak efterhånden op til en scoring fra hjemmeholdet.

Målet udeblev og Herlev genfandt så småt fodfæstet i kampen. Det var simple midler gæsterne tog i brug, men Herlev har i årevis praktiseret samme spillestil og mestrer som få evnen at slå kampen i stykker.

Af samme grund fremstod Herning en smule forkrampet i deres spil og fraværet af Bau og Thörnberg fremstod tydeligere som minutterne gik.

Der skulle således en midtjysk udvisning til før man endelig fik hul på Ohre. Morten Poulsen opsnappede pucken og på ren vilje trampede han sig igennem og fik akkurat pucken over stregen.

I samme undertal slap Magnus Carlsen også alene igennem og Ohre måtte hive en stor redning frem for sit hold.

Blue Fox skulle dog komme i front med under fem minutter tilbage af perioden. En genistreg af en pasning fra Thompson gav Mathias From et åbent mål som han ad to omgange fik sendt pucken i.

Forløsningen havde nu indfundet sig på Kvik Hockey Arena og så kom målene også. Magnus Carlsen fandt en helt fri Alexis Binner som heller ikke svigtede foran et åbent mål.

Mathias From viste 30 sekunder før pausen igen sin klasse da han i fri position afventede, afdriblede sin modstander og rev pucken ind bag Ohre. 4-1 til Blue Fox inden tredje periode.

Hattrick fra From

Rollerne var byttet om i tredje periode hvor Herning nu havde en solid føring og i stedet kunne spille i en mere kontrollerende udgave. Det var således op til gæsterne at skabe kampen og selvsagt jagte en tidlig reducering.

Værterne havde umiddelbart størst held med planerne og man formåede i vid udstrækning at skabe ro omkring Carruth.

I mellemtiden havde man også fået rokeret i sine powerplay-formationer og det gav også pote. Mathias From ventede længe med at afslutte, men det flade skud gik hele vejen og dermed sikrede han sig sit hattrick.

Kampen var således afgjort og de to hold kunne langsomt stille sigtekornet mod søndagens returopgør i Herlev.

Særligt Magnus Povlsen var frustreret og hans seneste udtalelser om Herning-spillerne som "primadonnaer" lagde grobund for god lir. Brett Thompson med besnævrende træk og eftefølgende blikket rettet mod måltavlen.

Den resterende del af kampen var ligeledes præget af flere bataljer mellem spillerne og der er således bagt godt op til gensynet om mindre end 48 timer.

Lukas Bang fik æren af at lukke og slukke med scoringen til slutresultatet 6-1 og Herning fører dermed 1-0 i serien.

RØDOVRE vandt sensationelt i Aalborg OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy