Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Endelig går det løs i Odense og i Esbjerg. 

De to hold har selvfølgelig luret på hinanden i en uges tid eller halvanden frem mod denne kvartfinaleserie, der begynder i aften. Så længe har det været fastlagt, at Bulldogs og Energy ville træffe sammen.

Spørgsmålet har bare været: Hvem skal have hjemmebane? Esbjerg Energy smed det hele i Herlev med et nederlag i søndag, mens Odense med hiv og sving til sidst i kampen mod samme modstander tirsdag aften fik taget det nødvendige ene point.

De to hold endte begge på 78 point i grundspillet, og det er ikke helt unfair. Både Odense og Esbjerg har haft et svingende grundspil, hvor sejrsrække er blevet afløst af nederlagsrække. Odense havde sin store nedtur, da Metal Final4 koksede i 16. spillerunde. Esbjerg har tabt fem kampe op til slutspillet, men spillet har i perioder været fornuftigt, konstaterer træner Jason Jaspers. 

- Jeg er opmærksom på, at vi har tabt de sidste fem kampe, men jeg vil fastholde, at der er flere kampe, hvor vi havde fortjent bedre. Den slags sker i hockey, specielt når man ikke scorer, vurderer han.

Men uanset hvad er det ikke muligt at ændre på fortiden. Og vi har fokus på de forhold, som vi kan påvirke. Selv om resultaterne på det seneste ikke har været med os, har vi generelt gjort meget rigtigt. Det kan vi tage med til slutspillet og kampene i kvartfinaleserien mod Odense, lyder det fra Jaspers i klubbens kampoptakt. 

Hos Odense er grundserien sluttet ganske fornuftigt af, og med fynske øjne var det nok mere nerver end træthed, der betød, at Bulldogs var på hælene i tirsdags mod Herlev i tredje periode. Fjerdepladsen blev i den grad listet hjem i den sidste, men overordnet var den faktisk lidt af en præstation, der må give optimisme hos Bulldogs, for det er ikke længe siden, at en femteplads syntes at være sikker. 

Det forventer vi: Et hårdt fysisk slag mellem to hold, der giver og tager og godt kan lide bataljer på isen. Kunne det være en af de kvartfinaler, der trækker ud med en overtid?

Hold øje med: Det er nu for aktører som Gunars Skvorcovs og Grayson Downing, der skal bære holdkammeraterne frem ved at være i topform på den "bedste tid på året". De førende importspillere skal vise sig frem nu. Spændende også med en duel mellem Kristian Jensen, der set over hele sæsonen har været Odenses bedste dansker, og Philip Larsen hos Esbjerg, der må have et gear mere at give af. 

Historikken: Jamen, det kan jo næsten ikke være mere tæt. 78-78 i point i hele grundspillet og 10-8 i point til Odense i serien i grundspillet. Herligt!

Statistikken: Odense har blot været det sjettebedste hjemmehold i denne sæson med 41 point. Esbjerg det femtebedste udehold med 29 point. Måske er det helt åbent, uanset hvem der har hjemmebane?

Skader/karantæner: Der er et par åbne spørgsmål hos Esbjerg, mens det hos Odense er definitivt at Mølgaard og Simonsen sidder ude. Bergvik og Martin Larsen blev meldt syge i tirsdags. Mon ikke de er friske i aften?

Metalligaen.tv: Har Michael Søvsø på plads til at guide jer gennem de 60 minutter i aften. 


From og Herning nedkæmpede optimistiske Herlev METAL LIGAEN OG AALBORG SLÅR DANSK TILSKUERREKORD