Frederikshavn har større bredde i den her sæson, siger målmand Tadeas Galansky, der her i interviewet også fortæller om sin egen sæson, op- og nedturene i den sidste uge - og den nye back Logan Pyett

En god kamp i neutral zone og i vores egen zone.

Sådan karakteriserer Frederikshavn-målmand Tadeas Galansky gårsdagens match i Rødovre Centrum Arena, som nordjyderne vandt med sikre 3-0.

- Gutterne hjalp mig rigtig godt. Vi skulle finde os selv efter Esbjerg-kampen i søndags, hvor vi spillede elendigt. Det var en undtagelse, for vi spiller godt forsvarsspil i stort set hver eneste kamp – og så skal vi selvfølgelig skabe chancer fremad.

I vandt 3-0 over Rødovre – forinden vandt i 7-1 over Esbjerg fredag og tabte 1-6 to dage senere. Hvordan forklarer man de udsving?

- Vi spillede rigtig godt fredag mod Esbjerg. De var ikke klar og havde ikke nogen plan for kampen. Det udnyttede vi. Søndag var det mere eller mindre omvendt. I anden og tredje periode tabte vi vores struktur i spillet og indsatsen var heller ikke hundrede procent. Det var en god lærestreg for os, for vi ved nu, hvor svært det er at spille mod Esbjerg – specielt i deres hal, forklarer Galansky.

- I dag (tirsdag) vidste vi, at vi skulle op mod et stærkt Rødovre-hold. De spiller god defensiv ishockey og er stærke i omstillingerne. Deres målmand er kommet godt fra start og selv om de valgte at bruge deres backup (William Rørth) var det ikke en nem kamp for os. Vi skabte ikke mange chancer, men scorede alligevel to mål. Min shutout var i den grad en holdindsats, tilføjer den tjekkiske keeper.

Hvordan vurderer du din egen sæson hidtil? Du er kommet glimrende fra start med tre shutouts.

- Selv om jeg har holdt nullet i tre kampe ud af 10, er jeg langtfra tilfreds med mig selv. Min rolle på holdet har ikke ændret sig, men jeg skal vænne mig til, hvordan vi spiller. Sidste sæson tabte vi skudstatistikken stort set hver kamp, i den her sæson er det anderledes.

- I nogle af kampene får jeg kun få skud imod mig og modstanderne har kun få chancer. Det kan være nervepirrende, for du ønsker ikke, at der går mål ind, hvis modstanderne kun har få forsøg og dine folk foran gør et stort stykke arbejde. For en målmand er det altid nemmere at komme ind i en rytme, hvis du får mange skud imod.

Sammenlign White Hawks-holdet fra sidste sæson med det ”nye hold”.

- Vi er på andenpladsen og alene det beviser en vis kvalitet. Vi skal huske at være klar i 60 minutter, for sidste sæson smed vi flere kampe, selv om vi var foran. Det var irriterende, og det skal vi undgå i den her sæson.

- Sidste sæson havde vi et par spillere eller tre, som skulle bære holdet, i den her sæson fornemmer jeg, at der er flere til at bære og bidrage med points. Vores unge spillere er begyndt at score mål og få belønning for deres hårde arbejde i sommer, siger Galansky.

I har fået Logan Pyett ind som ny back. Hvordan vil du karakterisere ham.

- En god forsvarsspiller med masser af erfaring fra stærke ligaer som for eksempel KHL. Vi kan forvente mere af ham, som tiden skrider, for han har ikke spillet i en rum tid. Det tager tid at komme i gang, men han har vist god kvalitet både på og udenfor isen. En god mand at få ind på holdet og i omklædningsrummet.


Kampnoter: Rundt om SønderjyskE-Odense Bulldogs VIDEO: Højdepunkterne fra SønderjyskE-Odense