Hvis ikke det var for tjekken, så havde Herlev fået deres første sejr i Frederikshavn i seks år. Galansky var en levende mur i aftenens kamp

Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 2-1 (2-0,0-1,0-0)

De frygtede han ikke kunne spille, men han blev den afgørende faktor for en sejr og tre point. Tjekkiske Tadeas Galansky var dagens mand i skysovs i Vendsyssel, da han ene og alene holdt hjemmeholdet inde i kampen da det virkelig brændte på. Stærk start af tjekken, der eftertrykkeligt blev hyldet efter opgøret af høgenes fans.

Det nye White Hawks kom forrygende fra start i kampen, med hurtig puckomgang, masser af spil, og det vigtigste. Nemlig to mål. Pelle Hånberg og Kim Karlsson er kommet til efter Jari Pasanen og Henrik Christiansen, og der er varslet nye tider i den frederikshavnske ishockey.

Herlev havde dog opgørets første store chance, da Lindqvist-Hansen var alene igennem, men Galansky var vaks ved havelågen. Tjekken har døjet med en skade her i opstarten, men en vellykket træning i går eftermiddags afgjorde, at han stod på mål i aftenens kamp.

Efter godt seks minutter var Metal Ligaens første mål i Frederikshavn en kendsgerning. Mads Iversen tog chancen fra distancen, og den fik nyerhvervelsen, svenske Daniel Trkulja, styret ind til 1-0. Trkulja, med fortid i blandt andet SHL, ligner en farlig mand for høgene i den kommende sæson. Han viste store prøver på sine styrker allerede i sæsonens første kamp.

Herlevs Maksim Popovic havde chancen for at udligne, men han kunne ikke udplacere Galansky, der havde lukket af. Tjekken lignede ikke en der havde tænkt sig at lukke mål ind i premieren.

Horák i den anden ende havde også gode redninger, men måtte efter 11 minutter igen hente pucken ud af nettet. Linus Lundberg med en fiks pasning til Sebastian Brinkman, som kunne hjælpe pucken ind med en fræk afslutning. Herlig scoring af høgene, og vigtigt at komme i gang foran sine egne fans.

Hvad Herlev trænerne Erik Vikström og Filip Fauerholm sagde til spillerne i pausen skal være usagt, men det var et helt andet udtryk de gulklædte kom ud med i anden periode. Først på det hele, og ganske farlige foran høre-buret.

Galansky med flere gode redninger i begyndelsen, men også han måtte give fortabt. Otte minutter inde i perioden var der kasse for gæsterne, da Jesper Alasaari blev spillet fri til afslutning i venstre side. Resolut trykkede han af, og glæde at spore i Herlev lejren.

De havde pludselig tro på det, og anført af en særdeles velspillende Lindqvist-Hansen, var der måske håb om man kunne hente sin første sejr i Vendsyssel siden 2016. Noget af et White Hawks kompleks de har skabt sig i Nordjyske Bank Arena.

Vendelboernes træner Pelle Hånberg tog time out med godt fem minutter tilbage af perioden. Svenskeren var urolig, kaldte spillerne sammen, og det hjalp på det i den resterende del af perioden, hvor holdet igen kom frem til chancer.

Victor Cubars havde tredje periodes første chance, og den tilfaldt endda to gange, da Galansky måtte give retur på den første. Skarpheden manglede her for Cubars, der burde have udlignet for gæsterne. De fortsatte presset mod høgene, der virkede en smule rystede. Det hang ikke sammen som i første periode for de hvide høge, der dog pludselig havde Brinkman afsted i en friløber, men Horák tog fra med gribehandsken.

Herlev var giftige i tredje periode, og kun takket være Galansky var hjemmeholdet stadig foran. Tjekken diskede op med flere fortrinlige redninger.

Med seks minutter igen var Daniel Trkulja tæt på sin anden scoring, men Horäk fik reddet kastanjerne ud af ilden, og reddede på selve målstregen. Sekunder senere var det Herlev i den anden ende med store muligheder, men Galansky sprællede på formidabel vis.

Med små tre minutter igen blev finske Suistio i sin comebackkamp i Metal Ligaen smidt ud i to minutter for forsinkelse af spillet. Noget af en prøve for det unge høge-mandskab at være presset, og samtidig også i undertal.

Det brændte virkelig på, og Asperup på stolpen, samtidig med Horäk var kørt ud, så man spillede seks mod fire. Samtidig var Galansky flyvende mellem stængerne.

Sidste desperat forsøg fra Vikström med time out 31 sekunder før tid. Det lykkedes ikke, og selvom høgene fik pucken i det tomme mål med to sekunder igen, blev scoringen annulleret for offside. Det rokkede ikke ved glæden hos hjemmeholdet, der kørte tre point i hus i Metal Liga premieren.