Tæt opgør mellem rivalerne i Vojens

SønderjyskE-Esbjerg Energy 2-1 (1-1, 0-0, 1-0) Kun godt 2100 tilskuere havde fundet vej til Frøs Arena til aftenens lokalopgør, der samtidig var sæsonpremiere i Metal Ligaen.

Men de der var mødt op fik sig en underholdende aften, hvor et stærkt startende Esbjerg-hold måtte se sønderjyderne slå effektivt tilbage og vende 0-1 til en 2-1 sejr. Afvekslende tempo og en lidt henholdende start på matchen i Frøs Arena.

Først til at få spilovertag var gæsterne. Mere snert i spillet og en pæn chance til Jeff King opstod. En kæmpe blunder i hjemmeholdets bagerste rækker, gav en gigant chance til Rasmus Bjerrum, der blev efterladt helt alene foran Nicolaj Henriksen.

Henriksen vandt dog duellen, men det var en stakket frist. Fem minutter rundet og endnu engang lidt defensive udfordringer hos værterne. Jonas Bjerrum skarpretter på en retur fra nært hold. Ikke ufortjent føring til vestjyderne.

Mario Simioni kaldte ganske vist en challenge, men forgæves og SønderjyskE røg i undertal. Det power play fra udeholdet kastede ikke noget nævneværdigt af sig og det gjorde endnu et overtalsspil kort efter heller ikke.

Halvvejsmærket i perioden rundet og stadig havde man første chance til hjemmeholdet til gode, mens både Jeff King og Victor Sand med en styring var tæt på at øge gæsternes føring. Tolv minutter spillet før man så første chance til sønderjyderne.

Charlie Combs tæt på, men Seldrup med en flot refleks. Værterne fandt nu bedre takter frem, og et offensivt pres gav Nikolaj Krag en fin mulighed. Pausen nærmede sig. En hurtig spilvending fra SønderjyskE.

Charlie Combs afsted i noget der mindede om en to-mod-een og med et velplaceret håndledssvirp sendte amerikaneren gummiskiven ind bag Seldrup. 1-1 efter tyve minutter, hvilket hjemmeholdet kunne være bedst tilfreds med efter en første periode, hvor gæsterne havde de første chancer og det meste spil.

Det blev tyve afvekslende men ikke specielt velspillede midterste minutter. Holdene skiftedes til at byde ind på et føringsmål. For gæsterne var det Oliver Kjær med bedste forsøg, men en fornem sideforflytning fra Henriksen forhindrede en scoring.

Charlie Combs fylder ikke meget i højden, men den amerikanske terrier er stor på isen.

I periodens første ti minutter havde han to gange muligheden for at bringe hjemmeholdet i front, men den sidste skarphed manglede.

Til tider blev spillet rodet, og det var ikke svært at finde fejlpasninger, hverken hos det ene eller andet hold. SønderjyskE virkede til tider så satsende offensivt, at man glemte defensiven.

Esbjerg på den anden side viste bedre defensive takter, men manglede ofte det sidste touch på pucken i de afgørende momenter.

Mod slutningen af perioden fik værterne deres første chance i fem mod fire, men et par forkølede forsøg fra Villiam Haag, voldte ikke Esbjerg problemer og generelt stod den vestjyske box godt.

En rask nævefight mellem Walli og Eskildsen i periodens absolutte slutfase, gav gæsterne overtal, som de kunne fortsætte i starten af tredje periode. Sønderjyderne blev fuldtallige og så var der 19 minutters iskrig i vente om at sikre sig premiere-sejren.

Hjemmeholdet tog mest initiativ, og især kæden med Krag, Boysen og Haag forsøgte at sætte et højt pres. Godt seks minutter spillet, da værterne atter pressede på, og efter et par returer tæt under mål, nærmest battede William Boysen pucken ind bag Seldrup. For anden gang denne aften, skulle en scoring gennemses på video.

Mathias Seldrup skøjtede selvsikkert ned bag målet og signalerede ud mod hjemmepublikummet “ikke mål” Dommerne var dog ikke enige med keeperen og godkendte scoringen til stor jubel for hovedparten af et skuffende lavt tilskuertal.

Hjemmeholdet trak sig ikke tilbage, tværtimod. De jagtede 3-1 scoringen og Villiam Haag og Nicolai Bryhnisveen var tæt på.

Vestjyderne blev ikke for alvor farlige og når de nærmede sig, var Henriksen en sikker sidste skanse. Med under fire minutter igen, kom gæsterne tilmed i undertal, men klarede frisag og kunne sætte en sidste slutspurt ind.

Det gav imidlertid også muligheder den anden vej. En stolpeafslutning fra sønderjyderne med eet minut tilbage kunne have lukket matchen, men i stedet slog Esbjerg kontra og Bryhnisveen måtte trække en udvisning.

Seks mod fire i 55 sekunder. En afslutning fra Philip Larsen fik Henriksen pareret og så løb tiden ud for gæsterne. SønderjyskE tog dermed håneretten mod ærkerivalerne, efter en match, hvor det ikke var lige kønt hele vejen igennem. Men det var intenst og et lokalopgør værdigt. Esbjerg var bedst i første periode, men forsømte at slå kapital af overtaget.

Anden periode var langt mere jævnbyrdig, mens SønderjyskE var bedst i de sidste tyve minutter, hvor William Boysen udnyttede overtaget og gjorde sig selv til aftenens mand i skysovs. Bedste mand hos værterne var den norske klippe Nicolai Bryhnisveen, mens Jeff King løb med den hæder hos vestjyderne.

Blue Fox vandt i overtid i intens kamp i Odense Galansky var fremragende i White Hawks sejr over Herlev